Barcelona

La policia alerta de l'augment de l'assetjament sexual a menors a través de la xarxa

Els últims casos de ciberassetjament reobren el debat sobre els usos d'internet i serveixen a la policia per recordar-ne els perills. Com ja ha fet més d'un cop, la Policia Nacional ha tornat a alertar de l'increment d'aquesta via d'assetjament. Els agents especialitzats en investigacions tecnològiques apunten els xats com al mitjà preferit pels pederastes que aprofiten l'anonimat per fer-se amics dels menors i demanar-los imatges de contingut sexual.

Actualitzat
L'últim cas d'un pederasta que escollia les seves víctimes per internet serveix a la policia per tornar a alertar dels perills de la xarxa. El responsable de la secció d'investigacions tecnològiques de la Policia Nacional a Catalunya, Benjamín Blanco, ha explicat a Catalunya Ràdio que els xats i els serveis de missatgeria instantània són la via que estan utilitzant cada cop més alguns pederastes. Els delinqüents es posen en contacte amb els joves, es fan passar per persones de la mateixa edat i els demanen fotografies cada cop amb un contingut sexual més elevat.

Un cop tenen les imatges, les fan servir per fer xantatge als menors i demanar-los-en més. La recomanació de Blanco és que els joves ho expliquin als pares i que aquests ho denunciïn. No se sap quants menors en són víctimes, però en els ordinadors d'alguns dels detinguts s'hi han trobat centenars d'adreces de possibles afectats.
Anar al contingut