Hospitalet de Llobregat

La polèmica per les hostesses arriba també al Mobile World Congress

A l'MWC les hostesses es vesteixen com ho demana el client

Actualitzat

La dimensió del Mobile World Congress obliga a contractar moltes hostesses. Com és la seva feina? Hi ha hagut canvis després de la controvèrsia al Torneig Comte de Godó o de la retirada de noies a les pistes de la Fórmula 1?

L'Andrea Llimargas, de l'Agència Golden Goose Events, coordina un grup d'hostesses. Elles i ells van amb vambes.

"Aquest client que estem fent ara vol vambes. Prefereixen que la seva gent estigui còmoda, que puguin estar bé, abans que estar patint vuit hores de peu amb talons."

Aquesta agència intenta pactar sempre el vestuari dels seus treballadors.

 

Els clients acostumen a demanar més dones que homes. Bryan Hernández és hoste de Mobile World Congress:

"En cap cas en un congrés hi hauria d'haver segregació per sexe. Tant nois com noies, en el meu nivell, cobrem el mateix, i en una setmana podem treure força diners que, estant estudiant a la universitat, va molt bé."

La Mireia Español, de l'Agència Hostesses TAIS, explica que en aquesta fira l'agència hi té unes mil persones.

"Jo els he de vestir. Tinc un tallatge de la 38 a la 44."

 

La Vivi Million és hostessa:

"Som aquí per tirar endavant una marca davant del públic i necessitem parlar molts idiomes, estar en contacte amb el públic. Hem de ser elegants i parlar bé."

 

No tothom opina el mateix en el debat sobre la cosificació de la dona en aquest sector. Tirso Esparré és hoste:

"Continuo veient, i no sé si canviarà mai, que la imatge que et dona una marca és de noies ben arreglades i vestides que gairebé ni interactuen amb el client, gairebé se les té de 'florero' allà al mig. Crec que no es mira si poden fer alguna cosa més que la que estan fent."

Sara Grandini és hostessa:

"Soc model, però faig d'hostessa, perquè m'agrada molt viatjar. Molt sexi, una mica sexi. Llavis vermells per donar una mica de color a aquest dia tan gris."

 

Però el fet és que costa trobar al Mobile aquest tipus de models, molt més presents en altres congressos i esdeveniments esportius.

A la Fórmula 1 fa poc van anunciar que prescindien d'hostesses a la "graella", on, entre altres coses, aguantaven el paraigua als pilots. Ho van fer, diuen, per adequar-se a les normes socials.

Notícia relacionada: La Volta a Catalunya elimina la figura de les hostesses dels podis

Inspecció de Treball va sancionar per infracció molt greu l'empresa Schweppes i l'agència d'hostesses Tote Vignau per assetjament discriminatori per raó de sexe per haver obligat vuit hostesses contractades per treballar durant el torneig Compte de Godó de tenis a anar amb minifaldilla i màniga curta sota la pluja i el fred per promocionar la imatge de la marca.

ARXIVAT A:
Masclisme Igualtat de gènereBarcelona Open
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut