Mollet del Vallès

La poda de palmeres a Mollet fa caure nius i cries de cotorra verda

La poda de les palmeres s'hauria començat sense retirar prèviament els nius de les cotorres

RedaccióActualitzat

La protectora Vallès Natura ha recollit, aquest matí de divendres a Mollet, mitja dotzena de pollets de cotorra verda vius i d'altres de morts que han caigut a terra des de la copa d'unes palmeres de l'avinguda Burgos de la població. També han recollit alguns ous.

Els treballs de poda de les palmeres, que s'estan portant a terme a aquesta avinguda, han fet caure els nius de cotorra verda, una espècie invasora no protegida. La poda s'ha aturat després de les queixes que la protectora Vallès Natura ha presentat a l'ajuntament. La protectora ha afirmat que, en plena època de nidificació d'aquest ocell, no és el moment per fer una poda de les palmeres. L'ajuntament, en canvi, defensa que aquest és el moment idoni per fer-ho per tractar les palmeres contra l'escarabat morrut que les corca i pot provocar danys a les persones si cauen trossos dels arbres.

Els tècnics de l'Ajuntament de Mollet recorden que la cotorra verda és una espècie invasora no protegida i que els seus nius impedeixen fer el tractament correcte contra l'escarabat morrut. L'ajuntament té previst reiniciar la poda la setmana que ve, després de retirar els nius i els pollets de cotorra que queden. Tot i això, el futur d'aquestes cries serà, probablement, el sacrifici. Els pollets rescatats avui seran alimentats amb papilles pels voluntaris de la protectora.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut