Haití

La pobresa extrema a Haití obliga els seus ciutadans a menjar galetes de fang

Els ciutadans d'Haití pateixen una situació dramàtica de pobresa. A situacions extremes, mesures extremes. Molts haitians no poden comprar aliments perquè el preu és molt elevat i no para de pujar, i han optat per alimentar-se a base d'unes galetes fetes de fang sec, sal i mantega. No és la primera vegada que els habitants d'aquest país del Carib opten per aquesta mesura, sinó que és un remei tradicional per omplir l'estómac. Moltes botigues als mercats venen el fang com si fos una fruita i una verdura més. També s'hi poden adquirir les galetes ja elaborades.

Actualitzat
L'Organizació d'Aliments i Agricultura de Nacions Unides va posar en marxa un pla per combatre l'augment excessiu del preu dels aliments en aquesta zona. Haití i altres països del Carib van ser castigats durament el 2007 per la temporada d'huracans, quena s'hi va declarar l'estat d'emergència. Els aliments han acumulat pujades de fins a un 50%, augment inassumible per la població sense recursos, que han d'alimentar-se de galetes de fang.

Els metges desaconsellen el seu consum perquè poden tenir efectes negatius sobre la salut. El fang pot provocar infeccions perquè pot tenir paràsits. A més, tenir una alimentació només a base d'aquestes galetes pot provocar desnutrició.
Anar al contingut