El risc de pobresa té especial incidència en els menors de 16 anys i els més grans de 65
El risc de pobresa té especial incidència en els menors de 16 anys i els més grans de 65
Barcelona

La pobresa continua augmentant a Catalunya i ja afecta una de cada cinc llars

La taxa de pobresa a casa nostra és del 21%, inferior a la mitjana espanyola, però superior a l'europea

RedaccióActualitzat

El risc de pobresa repunta després de tres anys de descensos. Una de cada cinc llars viuen al llindar de la pobresa. Això equival a una taxa del 21%, un punt més respecte a l'any anterior, segons dades de l'Institut d'Estadística de Catalunya (idescat), que segueixen situant Catalunya per sota de la mitjana espanyola, però per damunt de l'europea.

El risc de pobresa té especial incidència en dos col·lectius: els menors de 16 anys i els més grans de 65. Segons el mateix estudi, 6 de cada 10 llars catalanes reben ajudes, com ara la prestació d'atur o altres. 

L'Idescat situa l'umbral d'ingressos anuals de riesc de pobresa en els 9.767 euros per habitatges d'una persona, un 3,7% més que en 2013 i de 20.512 euros per una llar amb dos adults i dos nens. 

La principal privació material manifestada per la població és no poder fer un mínim d'una setmana de vacances l'any, una situació que afecta el 43% del total, un punt menys que el 2013. La següent privació més freqüent és no poder fer front a despeses imprevistes i la tercera, el retard en el pagament de despeses relacionades amb l'habitatge. 

Anar al contingut