La ciutat de Freetown, gairebé deserta
La ciutat de Freetown, gairebé deserta
Sierra Leone

La població de Sierra Leone té prohibit sortir al carrer durant tres dies per evitar més contagis de l'Ebola

Centenars de voluntaris recorren la ciutat de Freetown per identificar-ne nous casos i ajudar els malalts

RedaccióActualitzat

El govern de Sierra Leone ha declarat tres dies de confinament nacional obligatori, que va començar divendres. La població d'aquesta ciutat té prohibit sortir de casa durant tres dies. Durant aquest període tampoc es permet cap activitat comercial.

Per assegurar-se que la gent no se salti aquesta norma, les forces de seguretat detenen tothom que sigui al carrer. L'objectiu de la mesura, que ja es va aplicar el mes de setembre, és evitar nous contagis de l'Ebola.

Els únics que poden sortir al carrer són els centenars de voluntaris querecorren els carrers de la ciutat de Freetown per identificar els malalts i ajudar-los. També tenen la tasca de sensibilitzar els ciutadans de la importància d'aquest virus.

El president de Sierra Leone, Ernest Bai Koroma, ha promès fer "el que calgui" per arribar a eradicar completament el brot.

Més de 3.000 morts

Sierra Leone és un dels països més afectats per l'epidèmia, que ja ha causat gairebé 12.000 casos i més de 3.000 morts.

Amb aquesta nova mesura, els líders regionals de Sierra Leone s'han fixat l'objectiu d'eradicar la malaltia a mitjans d'abril.

Des que va començar el brot, el país on s'ha registrat un major nombre de morts és Libèria, amb 4.283. Tot i això, actualment no hi ha nous casos confirmats al país.

Altres països, com Nigèria, Mali i Senegal, han aconseguit frenar l'epidèmia.

 

 

Anar al contingut