La població de girafes ha disminuït fins a un 40 per cent des de la dècada dels 80

RedaccióActualitzat

La població de girafes ha disminuït fins a un 40 per cent des de la dècada dels 80 per causes humanes, segons un informe de la Unió Internacional per a la Conservació de la Naturalesa (UICN) publicat dijous, 8 de desembre.

Per primera vegada, l'UICN ha fet saltar aquesta espècie de la categoria de "preocupació menor" a "vulnerable" a la Llista Vermella d'Espècies en Perill d'Extinció.

El nombre estimat de girafes ha passat d'entre 152.000 i 163.000 el 1985 a unes 98.000 el 2015.  Segons l' UICN, la davallada en grans àrees de l'Àfrica Subsahariana ha passat desapercebuda fins ara.

Les girafes estan en risc a causa del creixement de la població humana, que provoca un augment de la caça il·legal. També hi contribueixen la pèrdua de l'hàbitat natural i els canvis provocats per l'expansió de l'agricultura i la mineria.

Alguns estudis fets per l'Organització de les Nacions Unides diuen que la pèrdua d'hàbitats naturals per l'amenaça humana pot disparar la pitjor crisi d'extinció des que els dinosaures van desaparèixer fa 65 milions d'anys.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut