Un veí de Bordils va en kayak per un dels carrers on ha quedat un vehicle atrapat per la pluja, aquest 14 d'octubre de 2016. (Vertical)
Un veí de Bordils va en kayak per un dels carrers on ha quedat un vehicle atrapat per la pluja, aquest 14 d'octubre de 2016. (Vertical)

La pluja inunda carrers i obliga a tallar carreteres a diversos punts de les comarques gironines

ACN Girona.-La pluja que aquest divendres a la tarda afecta les comarques gironines ha inundat diversos carrers i ha obligat a tallar carreteres a diversos punts de la zona. Els Bombers han rebut una cinquantena d'avisos en una hora i mitja, la majoria per inundacions de carrers, de baixos d'habitatges o de crescudes de riera. La major part s'han concentrat a Girona ciutat, a Sant Julià de Ramis i a Celrà. L'actuació més destacada ha tingut lloc a Girona, on els Bombers han hagut de rescatar dues dones atrapades al cotxe entre una esllavissada i un rec a la zona de Campdorà. Pel que fa a les carreteres, l'N-II està aturada entre Sant Julià de Ramis i Medinyà a causa de l'acumulació d'aigua. Passa el mateix amb la carretera GI-514, tallada a Medinyà pel mateix motiu. A la C-66, l'aigua ha obligat a aturar el trànsit al seu pas per Celrà.

En paral·lel, una altra carretera gironina, la GI-643 està tallada per les tasques de retirada d'un vehicle que s'ha accidentat. I a l'AP-7 també s'han format dos quilòmetres de retencions per acumulació d'aigua a la calçada.A Girona mateix, a banda de la zona de Campdorà també hi ha hagut molta acumulació d'aigua al carrer de Can Sunyer, que ha quedat del tot inundat. Alguns testimonis han avisat els Bombers que a la zona de l'Hospital Trueta, d'altra banda, hi havia algun cotxe negat d'aigua.Altres carrers afectats són el Modeguera Gran, al costat de la riera, que ha crescut de manera important, la carretera de Palamós, la Rambla Xavier Cugat o el carrer Serra Alta.L'aigua també ha entrat al CAP del barri de Taialà i als baixos de l'escola bressol La Baldufa de Germans Sàbat. A més, la Policia Municipal ha tallat el carrer Martí Sureda, que passa per sota la via del tren a prop de l'Hipercor, perquè hi havia molta aigua i els cotxes podien quedar atrapats.L'episodi de pluja ha anat acompanyat en alguns moments d'una calamarsada de força magnitud que ha deixat les zones afectades ben emblanquinades. Les xarxes socials han recollit de seguida aquest fet amb nombrosos vídeos i fotografies fent-ne de testimoni.De la seva banda, Protecció Civil ha rebut una seixantena de trucades a causa de les fortes pluges d'aquesta tarda a les comarques gironines, la majoria també a Sant Julià de Ramis i Celrà.

Anar al contingut