Pallars Sobirà

La pluja i la pedra provoquen esllavissades en carreteres del Pallars Sobirà

Les màquines per netejar les pedres han treballat en vies locals a Alins i Tírvia i a la C-28 a València d'Àneu

RedaccióActualitzat

Les fortes tempestes d'aigua i pedra que han descarregat aquest diumenge a la matinada al Pirineu de Lleida han provocat esllavissades en tres carreteres del Pallars Sobirà que han obligat a donar pas alternatiu als vehicles fins a primera hora de la tarda.

Segons ha explicat l'alcalde de Baix Pallars i encarregat dels treballs, Josep Maria Semino, han actuat en tres punts: la C-28 a València d'Àneu i les vies locals L-510 i L-504 a Alins i Tírvia:

"M'han avisat a les tres de la matinada perquè els barrancs s'han desbordat, els vorals s'han omplert d'aigua i la terra i les pedres que queien han acabat a la carretera".

Aquest matí les màquines han retirat les restes de terra i pedres de les esllavissades per facilitar el trànsit de vehicles però "encara queda una setmana de feina per acabar de netejar els vorals", segons Semino.

No hi ha hagut cap cotxe atrapat ni danys personals. Segons han explicat fonts municipals, s'han registrat talls de llum puntuals i alguns cotxes han resultat abonyegats per la pedra.

Anar al contingut