Barcelona

La pluja i el mal temps col·lapsen la mobilitat arreu de Catalunya

Les pluges que cauen arreu del territori català, acompanyades de temperatures d'hivern i de neu per sobre dels 1.000 metres, han causat molts problemes a les carreteres catalanes, on les autoritats del trànsit demanen extremar la precaució. Les cues s'han estès a l'àrea metropolitana d'entrada a Barcelona i un accident a la C-17, i a la C-32 i l'avaria d'un vehicle a la ronda Litoral han acabat d'atapeir la circulació aquest matí. Pel que fa a Renfe, dues incidències han causat retards de 20 minuts de mitjana a totes les línies. Al Pirineu, la neu ha obligat a tancar la circulació a la cota més alta del coll de Pal i fa imprescindible l'ús de cadenes als ports i carreteres de muntanya.

Actualitzat
Les pluges que cauen des de fa 24 hores a Barcelona han complicat molt l'entrada de vehicles a la ciutat al matí i han enrevessat el trànsit a tots els accessos de l'àrea metropolitana. Un accident a la C-17 ha complicat molt el trànsit d'entrada a Barcelona, mentre que a la ronda Litoral una avaria ha causat caravanes importants. A la C-32, un accident d'un camió escombraries que ha bolcat i que s'ha hagut d'enretirar ha provocat cues des de Sant Boi del Llobregat i fins a les rondes d'entrada cap a Barcelona.

També s'han registrat cues acordiòniques de 4 fins a 6 quilòmetres per als que arriben a Barcelona des del Maresme a la C-31, una situació que s'ha repetit en hora punta a la B-20 des d'abans de Santa Coloma de Gramenet.

La baixada a Barcelona des del Vallès també ha anat molt atapeïda al llarg del matí, i s'ha registrat circulació intensa i cues intermitents a la C-33 i a l'AP-7 tant en sentit Girona com en sentit Martorell. La B-23, a Molins de Rei, ha arribat a quasi 9 quilòmetres de cua en sentit Barcelona.

Renfe punxa


Totes les línies de Renfe han patit retards de 20 minuts de mitjana a causa de dues incidències que hi ha hagut aquest matí. Una avaria al sistema de senyalització que hi ha hagut a dos quarts de nou ha inutilitzat una via entre l'Hospitalet i Sants. Després de la reparació els retards han continuat al llarg del matí a la C-1, la C-3 i la C-4, que encara presenta problemes. A les altres línies també hi ha hagut endarreriments després que a tres quarts de vuit del matí un tren s'ha avariat a Gavà. Tot i que l'han retirat de la via, els retards s'han perllongat tot el matí.

Les pluges marxaran a la tarda

Tot plegat en un matí fred en què han continuat baixant les temperatures. Així, mentre que al Pirineu han reculat fins als 10 graus sota zero de mínima, a Manresa han caigut fins als 6 graus i a Barcelona han baixat dels 12 graus.

Les pluges que cauen a tot el territori han deixat fins a 78 litres a la ciutat de Barcelona, però començaran a enretirar-se i s'obriran clarianes a mesura que avanci el dia començant per les comarques de ponent.
Anar al contingut