Barcelona

La pluja desllueix el primer acte institucional de la Diada al Born amb Puigdemont i Forcadell

RedaccióActualitzat

Nit marcada per la pluja. L'acte institucional de la Diada se celebra per primer cop davant al Centre Cultural del Born, però la pluja l'ha deslluït amb diverses aturades.

L'acte institucional ha començat amb pluja, que fins i tot ha obligat a cobrir l'escenari en dues ocasions. L'acte, que havia de començar a dos quarts de deu, s'ha hagut d'aturar tot just començar i s'ha endarrerit mitja hora.

 

Deu minuts després de les deu, s'ha reprès l'acte que s'ha hagut de tornar a aturar al cap de deu minuts per la pluja. En aquest temps s'ha pogut hissar la senyera i cantar "El cant de la senyera". Deu minuts després s'ha pogut tornar a reprendre, a dos quarts d'onze amb gairebé una hora de retard.

Malgrat la pluja, ha estat una nit d'estrenes. L'acte s'ha fet per primer cop davant del Centre Cultural del Born amb l'estrena de Carles Puigdemont com a president de la Generalitat i Carme Forcadell com a presidenta del Parlament.

El govern en ple ha assistit a l'acte i també representants de les diferents forces polítiques, sindicats i societat civil. Com en altres anys, ni el PP ni Ciutadans hi han anat. També hi eren els anteriors presidents de la Generalitat, José Montilla i Artur Mas.

Homenatge a les migracions

L'acte és un homenatge a les persones que han viscut les migracions i que han patit l'exili. Des de la Guerra Civil als refugiats, passant també per les persones que han hagut d'abandonar el país per la crisi.

La música, la dansa i la narració han estat els protagonistes d'un acte que també ha evocat el drama dels refugiats que deixen les seves cases per buscar un futur millor, unes migracions que actualment deixen imatges dures a la Mediterrània però que, segons s'ha destacat, és un fenomen històric pel qual Catalunya ha estat terra d'acollida i també emissora de persones. L'espectacle ha tingut moments emotius, carregats de simbolisme.

L'acte ha acabat amb Els Segadors, l'himne nacional de Catalunya.

VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut