Imatge de la tempesta a Barcelona a la tarda (Alfons Puertas)
Imatge de la tempesta a Barcelona a la tarda (Alfons Puertas)

Les pluges continuen a la tarda i inunden l'àrea metropolitana de Barcelona

Els bombers busquen un home que hauria caigut a una riera de la Garrotxa

Actualitzat

Tarda d'aiguats aquest dimecres, concentrats, sobretot, a les comarques del Baix Llobregat, Vallès Occidental i el Barcelonès. Després d'un matí de força incidències, especialment al Montsià i les comarques de Barcelona, a la tarda han continuat les trucades al 112 per inundacions, arbres caiguts i esllavissades. A les 8 del vespre s'havien comptabilitzat més de 1.300 incidències.

 

 

A la Garrotxa, els bombers busquen un home que alguns testimonis han vist com queia al Torrent del Collet de Guixeres, a Mieres.

 

 

Rius i rieres han crescut fins al límit i es recomana no acostar-s'hi.
 

Riera de Terrassa

La mobilitat ha estat molt complicada en algunes carreteres i les rondes de Barcelona s'han col·lapsat. En el transport per tren i avió els retards han estat considerables.

 

 

Mapa del trànsit a les 19.30 (Google Maps)

A la C-16 a l'alçada de les Fonts, a Terrassa, s'han hagut d'aixecar les barreres.

 


L'enllaç de la C-31 amb la B-10 a Sant Adrià de Besòs s'ha inundat i ha provocat retencions.

 

Al vespre, els trens de Rodalies tenien retards de fins a una hora en algunes línies, com l'R4 de Terrassa-Manresa.

 

 

També a Terrassa un miler d'abonats s'han quedat sense llum.

 

 

A Barcelona també hi ha hagut talls elèctrics.

 


A Rubí els Bombers han tingut molta feina. A l'escola Rivo Rubeo han acabat classes abans d'hora. La directora, Marina Llonch, feia recompte dels desperfectes. 

"Al voltant de les 12 hem tingut el despreniment del fals sostre. La cuba ha hagut de venir a buidar el forat de l'ascensor. Serà complicat obrir l'escola demà ja que no tindrem electricitat."

 

 

A mitja tarda, a l'àrea metropolitana de Barcelona havien caigut 150 l/m2, cosa que ha provocat carrers amb molta acumulació d'aigua i inundacions en baixos.
 

Barcelona (Jordi Campos)

La part baixa de Barcelona, com el parc de la Ciutadella, ha quedat com una bassa i s'ha hagut d'activar el pla municipal d'emergències per insuficiència del drenatge.
 

Entrada al Parc de la Ciutadella

 

Molins de Rei (Miquel Rius)

Les crescudes de rius i rieres han estat espectaculars. El Llobregat ha multiplicat el cabal per 20. Rieres per on, normalment, no baixa gaire aigua, anaven ben plenes. També hi han hagut esllavissades per la quantitat d'aigua caiguda.
 

Cervelló, Baix Llobregat (Bombers)

També l'Aeroport del Prat ha hagut d'aturar l'aterrament i l'enlairament d'avions en els moments de màxima intensitat de pluja, com estableix el protocol de seguretat de navegació aèria.

Aeroport del Prat (Xavi Cabo)

El pla Inuncat es mantenia encara passades les 8 del vespre.

 

Fins a la matinada hi ha risc de ruixats i tempestes. Aquest divendres les precipitacions s'allunyen però tornaran, i amb força, de cara al cap de setmana.
 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut