Pla tancat d'un cartell d'accés a l'AP2 a l'alçada de les Borges Blanques, on hi ha el polígon de les Vedrunes, el 18 de juny de…
Pla tancat d'un cartell d'accés a l'AP2 a l'alçada de les Borges Blanques, on hi ha el polígon de les Vedrunes, el 18 de juny de 2018. (Horitzontal)

La plataforma Prou Morts a l'N-240 considera insuficient l'alliberament de l'AP-2 per reduir la sinistralitat

Actualitzat

ACN Les Borges Blanques.-El portaveu de la plataforma Prou Morts a l'N-240 i alcalde de les Borges Blanques, Enric Mir, ha valorat aquest dilluns l'anunci de Foment d'alliberar els peatges de les autopistes que finalitzen la seva concessió al 2021 i considera que en el cas de l'AP-2 això no serà suficient per reduir la sinistralitat de l'N-240 entre Lleida i la capital de les Garrigues. Mir considera que tot el que sigui ''limitar, reduir o finalitzar'' la concessió de l'explotació de l'autopista amb peatge és ''benvingut'' però continua insistint en que cal millorar l'N-240 amb intervencions com un desdoblament o duplicació de la via perquè l'AP-2 no és prou ''permeable'' amb els municipis i els polígons industrials fins a Lleida ciutat. En aquest sentit, Mir ha anunciat que demanaran una reunió amb els nous responsables de Foment per ''veure quina és la seva estratègia i si encara volen allargar la concessió fins al 2021 o es poden emprendre mesures de millora abans d'aquesta data''.

Enric Mir ha remarcat que ''és evident que alliberar el tram entre Borges Blanques i Lleida no suposa una millora substancial'' i per tant les conseqüències a nivell de trànsit cap a l'autopista no seran tot el permeables que haurien de ser. És per això, que des de la plataforma consideren que la solució a l'elevada sinistralitat de l'N-240 també passa per la millora i la seguretat del tram entre la capital de les Garrigues i del Segrià.Mir s'ha pronunciat en la mateixa línia que fa uns dies el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, en una entrevista a l'ACN on recalcava la necessitat d'invertir en la millora de l'N-240 per acabar amb la seva elevada sinistralitat. Segons Mir, aquestes millores podrien ser ''de ràpida execució si hi hagués voluntat política al darrera'' per la qual cosa tenen previst demanar en breu una reunió amb Foment per veure quines són les intencions del nou executiu del PSOE.

Anar al contingut