La plataforma de veïns que denuncia inseguretat a la Jonquera es constituirà legalment per exercir com a acusació particular

ACN La Jonquera.-La plataforma de veïns que denuncien inseguretat a la Jonquera (Alt Empordà) es constituirà legalment amb l'objectiu de personar-se com a acusació particular en judicis per fets delictius que es produeixin al municipi. L'entitat comptarà amb l'ajut d'un advocat de la població que els oferirà assessorament gratuït. Els veïns també han anunciat que mantindran les concentracions de protesta cada quinze dies o cada tres setmanes i portaran el cas al Síndic de Greuges de Catalunya. Un dels seus portaveu, Fitu Guillen, ha explicat que dijous s'iniciaran els tràmits per conformar-se jurídicament i que també estan treballant en una reunió amb els quatre cossos policials que hi ha al municipi. Assegura que la situació no millora i que en les darreres dues setmanes s'han produït onze robatoris, dos dels quals aquest cap de setmana. A hores d'ara, ja han recollit més de 700 signatures de suport a la causa.

Més d'un centenar de veïns i comerciants del municipi es van reunir aquest dilluns al vespre per abordar les noves accions a emprendre per denunciar la inseguretat que, asseguren, viuen. Es tracta de la primera trobada que fan des del passat 18 d'octubre, quan unes 150 persones es van concentrar davant l'Ajuntament en senyal de protesta. Un del seus portaveus, Fitu Guillen, ha explicat que una de les mesures acordades és constituir-se de manera formal per tal de poder exercir com a acusació particular en judicis per fets delictius. Ho han decidit després que un advocat del municipi s'hagi ofert a col·laborar amb l'associació de manera altruista.La voluntat és poder exercir de "lobby" de pressió i aconseguir demanar mesures cautelars als reincidents. De fet, l'alcaldessa, Sònia Martínez, ja va manifestar el dia de la protesta que l'Ajuntament estudiaria personar-se sota el paraigües d'aquesta figura jurídica en aquells casos en què els delinqüents acumulin més de 20 delictes. Guillen considera que la situació no millora i que assegura en les darreres dues setmanes s'han produït fins a onze robatoris. Dos d'ells, remarca, han tingut lloc aquest mateix cap de setmana en cases particulars. "Ahir una de les afectades va explicar que se li havien endut uns 20.000 euros", insisteix. Per denunciar-ho, han acordat continuar amb les mobilitzacions. La idea és repetir-les cada quinze dies o cada tres setmanes. Reunió amb els cossos policialsLa previsió és que aquest mateix dijous iniciïn els tràmits per constituir-se jurídicament i treballen en una reunió conjunta amb els quatre cossos de seguretat que hi ha al municipi (Mossos, Policia Local, policia espanyola i Guàrdia Civil). A més, plantegen portar el cas fins al Síndic de Greuges de Catalunya. De moment, compten amb unes 700 signatures que avalen la seva denúncia. La intenció és entregar-les a l'Ajuntament.

Anar al contingut