Barcelona

La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca intensifiquen la recollida de firmes per la ILP de la dació en pagament

La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca intensifiquen la recollida de firmes per la ILP de la dació en pagament. Els queden tres setmanes de marge abans que s'acabi el termini, el 31 d'octubre.

RedaccióActualitzat
Recta final per recollir signatures per la dació en pagament. La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca, els sindicats i les entitats que promouen un canvi en la legislació tenen tres setmanes per portar la Iniciativa Legislativa Popular al Congrés dels Diputats.

Calen 500.000 firmes per tirar endavant la proposta. Se n'han recollit unes 400.000, però el termini per presentar la ILP s'acaba el 31 d'octubre. Per això, les entitats fan un esforç per aconseguir les que falten en diferents poblacions de Catalunya.

El drama continua

La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca calcula que el nombre de desnonaments augmenta de manera preocupant. Des del 2007 fins ara, n'hi ha hagut prop de 400.000 a tot l'estat, 70.000 dels quals, a Catalunya. Un drama familiar que no s'acaba amb el desnonament, ja que el deute amb el banc es manté.

Fins i tot en els casos en què s'ha aconseguit la dació en pagament, les famílies continuen tenint deutes. Aquest cop, però, amb l'administració que contempla l'operació com una venda i carrega amb impostos els afectats.
Anar al contingut