Barcelona

La plantilla de Nissan a Barcelona es nega a treballar en dissabte en resposta a l'anunci d'acomiadaments

Després que Nissan va confirmar la intenció d'acomiadar 450 treballadors, sindicats i direcció intenten consensuar una mesura el menys traumàtica possible, mentre els treballadors han mogut fitxa i han anunciat que no treballaran en dissabte. Els sindicats demanen a l'administració que actuï, tenint en compte que el govern té prevista una partida pel 2008 de gairebé un milió d'euros en formació destinada a Nissan. Des del Departament de Treball, es recorda que l'expedient encara no s'ha presentat.

Actualitzat

La decisió de Nissan d'acomiadar una bona part de la plantilla fixa a partir de l'abril continua portant cua. Mentre els sindicats es mantenen a l'espera de conèixer el contingut de l'expedient i demana una intervenció de la Generalitat, l'empresa diu que no li surten els números.

Enmig de l'enrenou, els treballadors ja han començat a moure fitxa sense fer, però, gaire soroll. De moment, dissabte dia 12, que era el primer que s'havien compromès a treballar per augmentar la productivitat, no ho faran. Demanen a la direcció que aclareixi si l'expedient amb 450 acomiadaments és una mesura de pressió en un moment en què s'està negociant el conveni o una necessitat perquè sobra plantilla.

Des de la UGT, el secretari general del sindicat a Catalunya, Josep Maria Álvarez, ha reclamat la intervenció de la Conselleria d'Innovació, Universitats i Empreses, el titular de la qual és Josep Huguet, en l'ERO de Nissan, perquè va concedir ajudes a la innovació a l'empresa automobilística. El dirigent sindical considera que l'empresa ha fet l'anunci amb arguments "clarament polítics, no tècnics ni productius", i que aquesta decisió s'ha pres "sense els mínims contactes previs amb el comitè d'empresa". Ha criticat també l'empresa "per haver improvisat" i l'ha acusada de xantatgista.

Nissan va informar en un comunicat que presentarà un Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) que afectarà uns 450 treballadors fixos dels 4.000 que té la factoria barcelonina de la Zona Franca, pel descens d'un 7,3% dels volums previstos de producció per aquest any respecte al 2007.

Per la seva banda, la titular catalana de Treball, Mar Serna, ha dit que tant la direcció de Nissan com el comitè d'empresa tindran el suport del Departament de Treball per trobar una solució que no sigui traumàtica per als empleats. De moment, dimarts, la direcció de Nissan i el conseller Josep Huguet es reuniran, en un marc de trobades periòdiques, en què s'abordarà el perquè d'aquest expedient.

De fet, si es prenen com a exemple les vendes de turismes i tot terrenys -la majoria de models que comercialitza Nissan- es pot constatar que l'any 2007 es van matricular 33.400 vehicles, un 10% menys que l'any anterior.


NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut