Pla general de les obres a la sala de necròpsies de l'edifici de Veterinària de la UdL, el 13 de gener de 2017. (Horitzontal)
Pla general de les obres a la sala de necròpsies de l'edifici de Veterinària de la UdL, el 13 de gener de 2017. (Horitzontal)

La planta baixa del primer edifici de Veterinària de la UdL estarà a disposició dels alumnes al febrer

Actualitzat

ACN Lleida.-Les obres de la planta baixa del primer edifici que ha d'acollir els estudis de Veterinària i Ciències en Sanitat Animal de la Universitat de Lleida (UdL) finalitzaran el proper mes de febrer de manera que les sales per fer les necròpsies i els laboratoris ja estaran a disposició dels alumnes i docents. Així ho ha anunciat el president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, en el decurs d'una visita d'obres a l'edifici situat al campus d'Agrònoms. En aquest sentit, Reñé també ha dit que entre el març i l'abril es licitarà l'edifici de l'hospital veterinari de Torrelameu (Noguera) que ha de servir per complementar l'oferta d'instal·lacions per aquesta carrera que el curs passat va aconseguir impartir la universitat lleidatana.

Després de començar a impartir els estudis de Veterinària el curs passat feia falta construir els equipaments necessaris per a l'alumnat i el professorat i el primer edifici que s'està fent en aquest sentit, l'aulari i laboratori, ja està en la recta final de l'obra. Joan Reñé ha indicat que el ritme d'obres és ''absolutament adequat'' de manera que si tot va bé, al febrer ja estarà a disposició dels alumnes i professors la planta baixa, on hi haurà les sales de necròpsies i laboratoris. Així mateix, al maig, està previst que també estiguin finalitzades i a disposició les dos plantes més que hi ha a l'edifici, que acolliran oficines i despatxos a la primera, i l'aulari docent a la segons. L'edifici situat al campus d'Agrònoms ocupa més de 1.200 metres quadrats.Reñé ha recordat que aquesta obre es va pressupostar per 2,3 milions d'euros i es va adjudicar per 2,1. Ara, ha afegit, i després de fer alguns retocs al projecte a petició de la UdL, es farà la licitació del segon edifici, que serà l'hospital veterinari de Torrelameu. Això podria tenir lloc entre el març i l'abril i d'aquesta manera les obres s'iniciarien al llarg d'aquest 2017. De la seva banda, el rector de la UdL, Roberto Fernández, ha qualificat de ''dia històric'' la visita d'obres d'aquest edifici que serà per uns estudis llargament reivindicats a Ponent. Segons el rector la planificació del present curs de Veterinària ja està feta en vista a poder ocupar aquest primer edifici i ha afegit que si al final els terminis no es compleixen s'adequaran als espais que ocupen actualment al mateix campus en l'àmbit els estudis de Producció Animal.Enguany els estudis de Veterinària a Lleida van tenir una petició de 220 alumnes amb una nota de tall d'11,17, molt similar a la de la Universitat Autònoma de Barcelona, que va ser d'11,23.

Anar al contingut