Terrassa

La plaça Vella de Terrassa veu un castell inèdit, el 4 de 10 amb folre i manilles, en una gran diada dels Minyons

Els Minyons de Terrassa amplien el sostre del món casteller en una gran diada amb les colles de Sants i Barcelona

RedaccióActualitzat

Història viva dels castells. El 22 de novembre del 2015 sempre més serà recordat com el dia en què es va afegir un nou castell al repertori casteller. Els Minyons de Terrassa han aconseguit el que tothom esperava però ningú s'atrevia a predir. Han descarregat el 4 de 10 amb folre i manilles, una construcció mai vist fins ara.

Els Minyons han començat la Diada de casa amb molt bon peu. Han descarregat el seu quart 3 de 10 amb folre i manilles de la temporada. Un castell que els malves fan que sembli fàcil, però que ja és una fita en si mateix.

 

Amb la confiança del 3de10fm, els Minyons han encarat el repte en la segona ronda. Seguien el pla previst, però era difícil pensar en un èxit tan absolut. Els de la camisa malva no només han carregat el castell, que ja seria tota una fita, sinó que l'han descarregat enmig de l'eufòria de la plaça Vella. Per fer-ho han col·locat 96 persones al folre i 40 a les manilles. En total calen més de 800 persones per aixecar el castell.

 Són quatre minuts històrics:

 

Els de la camisa malva havien intentat el 4 de 10 amb folre i manilles en la mateixa diada de l'any passat, però el castell va caure només començar a sonar les gralles. També ho havien provat els Castellers de Vilafranca l'any 2013, sense èxit.

A la tercera ronda, els Minyons s'han endut una petita decepció. Han aixecat el 3 de 9 amb folre i l'agulla. Un castelll que havien carregat però que no han descarregat mai. Aquest diumenge no ha estat tampoc el dia. L'han carregat, però el castell patia molt i no l'han pogut descarregar.

 

Els Minyons de Terrassa han estat ben acompanyats per dues colles de Barcelona.

Els Castellers de Sants han començat la diada descarregant el 3 de 9 amb folre a la primera ronda.

 

A la segona ronda, els de Sants han intentat el 2 de 9 amb folre i manilles. El castell pujava bé, però finalment no l'han pogut descarregar. Els borinots s'han refet en la ronda de recuperació amb una Catedral impecable. Els de la camisa grisa han descarregat el 5 de 8 amb molta solvència.

 

En tercera ronda, els de Sants han descarregat el 2 de 8 amb folre.

Per la seva banda, els Castellers de Barcelona han carregat amb alguns dubtes el 9 de 8.

 

En segona ronda, els de Barcelona han descarregat el 3 de 9 amb folre. I en la tercera, han descarregat també el 5 de 8.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut