La plaça de Llucmajor de Barcelona
La plaça de Llucmajor de Barcelona
Barcelona

La plaça de Llucmajor de Barcelona es dirà de la República després d'haver-ho aprovat en Consell del Districte

Els jardins de la Segona República passaran a dir-se de Llucmajor

RedaccióActualitzat

Canvis de nomenclatura a Nou Barris, a Barcelona. La plaça de Llucmajor es dirà de la República. Així ho ha aprovat el Consell Plenari del Districte. Segons l'Ajuntament, la iniciativa dóna resposta a una reivindicació històrica de les entitats memorialistes i als col·lectius veïnals agrupats en la Taula Unitària de Nou Barris per la República.

El canvi de nomenclatura va tenir els vots a favor de Barcelona en Comú, del PSC i d'ERC. El govern municipal subratlla que la nova denominació "contribuirà a posar en valor el passat democràtic de Barcelona i a construir la imatge del passat, de la mà de la ciutadania i les entitats que han lluitat per reivindicar la memòria de la ciutat".

La regidora del districte, Janet Sanz, ha afirmat que, amb aquest acord, Nou Barris "fa justícia a un deute de la ciutat amb la República i amb tots els ciutadans que van lluitar pels valors de llibertat, igualtat i fraternitat".

Per la seva banda, els jardins de la Segona República passaran a dir-se de Llucmajor, com també ha aprovat el plenari amb el suport del  
govern municipal, el PP i ERC i l'abstenció del PSC.

L'Ajuntament estudia, ara, amb Transports Metropolitans de Barcelona, fórmules per visualitzar el nou nom a la senyalització del metro.

Anar al contingut