Puigcerdà

La pianista que s'enfronta a 7,5 anys de presó per molestar la veïna assegura que va insonoritzar l'habitació on tenia el piano

La noia, que s'enfronta a una condemna de 7 anys i mig de presó a partir d'una denúncia que li va fer la seva veïna pel soroll que feia quan estudiava a casa, ha explicat a l'Audiència de Girona que van insonoritzar l'habitació on tenia el piano i que fins i tot van embolicar-lo amb mantes acústiques per evitar el soroll, però que la veïna que la va denunciar estava "obsessionada".

RedaccióActualitzat

La pianista de Puigcerdà que s'enfronta a una condemna de 7 anys i mig de presó per la denúncia que li va posar la seva veïna pel soroll que feia quan practicava a casa, ha explicat a l'Audiència de Girona que van insonoritzar l'habitació on tenia el piano i que fins i tot van embolicar-lo amb mantes acústiques per evitar que se sentís, però que la veïna que la va denunciar estava "obsessionada" i no en podia fer res més.

La noia, Laia Martín, de 28 anys, ha manifestat que confia "plenament" que la sentència serà absolutòria. "Tota la meva carrera ha estat pararel·la a aquesta pressió. Són molts els punts negatius que m'han provocat de salut, d'estrès. Vaig haver de deixar de fer una altra carrera paral·lela, la d'humanitats". I és que, segons ha admès davant dels mitjans, "és molt difícil explicar com es pot dur a terme aquesta pressió d'aquesta petició i a més durant tant de temps".

"Si veu un piano en una pel·lícula, s'ha d'aixecar i ha de marxar"

La fiscalia i l'acusació particular demanen que condemnin la pianista per un delicte contra el medi ambient per contaminació acústica i un altre de lesions psíquiques, perquè conclouen que la veïna va tenir problemes greus, com ara dificultats per poder dormir o ansietat, pel fet de sentir durant vuit hores al dia i durant quatre anys el so del piano a més decibels dels permesos. Segons l'escrit de la fiscalia, tot plegat va representar un autèntic calvari per a la veïna. L'advocat de l'acusació ha explicat les seqüeles en la seva clienta: "Si veu un piano en una pel·lícula, s'ha d'aixecar i ha de marxar. Ha agafat una mena de fòbia als pianos, que continua tenint".

Davant tot plegat, la fiscalia i l'acusació particular demanen que inhabilitin la pianista i que durant quatre anys no es pugui dedicar a cap professió relacionada amb el piano. A més, volen que indemnitzin la veïna amb més de 20.000 euros, a més dels set anys i mig de presó. Els pares de la noia també s'enfronten a la mateixa pena. La defensa, per contra, vol que se'ls absolgui.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut