Brussel·les

La petició de llibertat del pederasta Dutroux es decidirà el 18 de febrer

La Justícia belga ha escoltat els arguments de la defensa del pederasta i assassí Marc Dutroux, que demana la llibertat sota vigilància electrònica per haver complert un terç de la pena. La possibilitat que surti de la presó ha provocat un intens debat entre els belgues. Dutroux va ser condemnat a cadena perpètua pel segrest i la violació de sis nenes i noies.

RedaccióActualitzat
La justícia belga ha ajornat fins al 18 de febrer la decisió sobre si deixa en llibertat condicional i vigilada el pederasta i assassí Marc Dutroux. El Tribunal d'Aplicació de Condemnes de Brussel·les s'ha reunit aquest dilluns durant dues hores i ha escoltat els arguments de l'advocat de Dutroux, que demana que el seu client pugui sortir sota vigilància electrònica perquè ja ha complert un terç de la condemna. La sessió s'ha fet a porta tancada i no n'han transcendit detalls.

La petició de Marc Dutroux ha aixecat molta crispació entre els belgues, que el veuen com el més menyspreable dels criminals. El debat social ha arribat fins al punt que el govern es planteja endurir els requisits per poder-se beneficiar de la llibertat condicional. Això, després que l'exdona i còmplice de Dutroux va sortir a l'estiu en llibertat per ingressar en un convent. Tot i això, segons els experts, la possibilitat que Marc Dutroux surti en llibertat és remota.

Marc Dutroux va ser detingut fa 17 anys i va ser condemnat a cadena perpètua pel segrest i la violació de sis nenes i noies d'entre 8 i 19 anys. A més se'l va condemnar per l'assassinat de 4 d'aquestes noies.



Anar al contingut