Barcelona

La pertorbació s'allunya de Catalunya i permet desactivar l'alerta per risc d'inundacions

La Generalitat ha desactivat l'alerta del pla especial d'emergències per risc d'inundacions, l'Inuncat. La decisió s'ha pres cap a les dues del migdia després de rebre l'últim comunicat del Servei Meteorològic de Catalunya, en què es deia que la situació de risc per pluja a les comarques catalanes s'havia acabat. Tot i que durant el matí hi ha hagut precipitacions, els bombers no han hagut de fer cap sortida per inundacions. On el mal temps sí que ha provocat alguns problemes ha estat a l'aeroport del Prat, ja que s'hi han registrat retards d'aproximadament mitja hora en tots els vols. La pertorbació comença a debilitar-se i en alguns punts fins i tot ja s'han obert clarianes. Tot i això, encara poden caure ruixats dispersos en alguns punts del territori català.

Actualitzat
El Departament d'Interior de la Generalitat ha anunciat que Catalunya ja no està sota la fase d’alerta per risc d’inundacions. El pla Inuncat s’ha mantingut activat fins al migdia en diverses comarques de la demarcació de Girona (l'Alt i Baix Empordà, la Garrotxa, el Gironès, el Pla de l'Estany i la Selva) pel risc que s’acumulessin elevades quantitats d’aigua. També ha desaparegut el risc en una àmplia part de les comarques centrals del país, on el pla estava vigent però en el nivell més moderat de prealerta.

La pluja, que en alguns punts ha arribat a registres de fins a 100 litres per metre quadrat, no ha provocat danys i els bombers no han hagut d'actuar en les últimes hores. En canvi, l'aeroport del Prat s’ha vist afectat per les inclemències meteorològiques, que han provocat retards generals. La direcció de l'aeroport ha desmentit les informacions que atribuïen aquests retards a les feines de manteniment d'una de les pistes i ha negat que es facin obres i també que l'aeroport de Barcelona estigui tancat. Les mateixes fonts han afegit que els retards són els normals d'un dia de pluja i que són, en general, de mitja hora.

Tot i allunyar-se, no es descarta que en les pròximes hores els ruixats puguin tornar a fer acte de presència. La pluja, però, anirà quedant restringida al litoral i prelitoral i serà entre feble i moderada.
Anar al contingut