L'actriu Elisabeth Taylor lluint la perla "La Pelegrina" muntada en un collaret
L'actriu Elisabeth Taylor lluint la perla "La Pelegrina" muntada en un collaret
París

La perla La Peregrina de Liz Taylor surt a subhasta i s'espera obtenir-ne entre 2 i 3 milions de dòlars

Actualitzat
La llegendària perla La Peregrina, fent honor al seu nom, és ara a París, l'última parada abans d'anar cap a Nova York, on està previst que es vengui el 13 de desembre.

Aquesta perla ja havia estat a París a l'època de Napoleó III, que va tenir ocasió d'admirar-ne la bellesa i la perfecció.

Com la de moltes joies, la història d'aquesta peça de la col·lecció de l'actriu Liz Taylor (1932-2011) és complexa i viatgera tot i haver estat durant 8 generacions en mans de la casa reial espanyola.

"És una perla impressionant. Es va trobar al Panamà el 1579 i es va dur a Madrid. Felip II la va adquirir i va continuar en mans de la Corona d'Espanya durant 8 generacions", ha explicat Jonathan Rendell, vicepresident de Christie's, l'empresa de subhastes que la vendrà.

"Velázquez la va pintar un parell de vegades i és un objecte extraordinari. Encara avui és molt important per la família reial espanyola i és un símbol del seu poder", ha afegit Rendell durant la presentació a París.

"Quan es va descobrir era la perla més gran de tot el món", ha explicat Rendell, que ha dit que José Bonaparte se la va emportar d'Espanya i la va dur a París, on ara s'exhibeix en una estança discreta d'un soterrani de la seu de Christie's propera al palau de l'Elisi.

A París, la perla la va heretar Napoleó III i després es va vendre al Duc Abercon. Aquesta família irlandesa la va tenir fins al 1914, en què la va oferir al rei Alfons XIII, que no la va comprar perquè ja havia regalat una perla molt gran a la reina Victòria Eugènia quan es van casar.

La història de La Peregrina al llarg del segle XX és fàcil de resumir: va anar a parar als Estats Units i a finals dels anys 70 Richard Burton la va comprar en una subhasta per 37.000 dòlars.

Un preu molt diferent del que Christie's pretén obtenir-ne ara: entre 2 i 3 milions de dòlars. La casa de subhastes ho justifica dient que "les perles naturals són increïblement rares i per la importància d'aquesta".

Taylor va trobar la inspiració en un retrat del segle XVI per demanar als joiers de Cartier que muntessin la perla en un collaret de perles naturals, robins i diamants, que va compondre Al Durante per destacar la bellesa de la "perla més perfecta del món", segons la descriu el catàleg de venda.

Liz Taylor va portar sovint aquesta joia, no només en privat sinó també en algunes pel·lícules, com a "L'amansiment de la fúria".

L'única peça que rivalitza amb La Peregrina de les que surten a subhasta és el diamant d'Elisabeth Taylor, una pedra de 33 quirats que surt a la venda per 2,5 milions de dòlars.

En la sèrie de subhastes dedicades a l'actriu també es posaran a la venda diferents vestits de nit de Chanel, Christian Dior, Versace i un de Valentino de vellut vermell pel qual s'espera obtenir entre 3 i 5 mil dòlars.

A més de les peces de roba i les joies també es posa a la venda un lot d'obres d'art. Les 269 peces estan valorades en 30 milions de dòlars.

Anar al contingut