Londres

La pel·lícula en color més antiga del món data del 1901, feta pel londinenc Edward Raymond Turner

El Museu Nacional dels Mitjans del Regne Unit ha descobert la pel·lícula en color més antiga del món, que data del 1901. El film, realitzat pel fotògraf i inventor londinenc Edward Raymond Turner, ha aparegut entre els arxius d'aquest mateix museu.

RedaccióActualitzat
El Museu Nacional dels Mitjans del Regne Unit ha descobert la pel·lícula en color més antiga del món, que data del 1901. El film, realitzat pel fotògraf i inventor londinenc Edward Raymond Turner, ha aparegut entre els arxius d'aquest mateix museu.

Abans d'aquesta descoberta, es creia que la primera pel·lícula en color datava del 1909. La cinta mostra les imatges d'un grup de nens davant d'una peixera i jugant amb uns gira-sols, un lloro vermell i una desfilada de soldats pels carrers de Londres. Turner va desenvolupar un sistema de captura d'imatges en moviment a través de negatius en blanc i negre amb filtres verds i vermells. Encara que Turner i el seu soci Frederick Marshall Lee van obtenir una patent pel seu procés de síntesi additiva de color, no va tenir gaire èxit ja que era poc pràctic.



Anar al contingut