Benjamín Naishtat recollint la Conxa de Plata al millor director (EFE)
Benjamín Naishtat recollint la Conxa de Plata al millor director (EFE)
Sant Sebastià

La pel·lícula argentina "Rojo", l'altra gran guanyadora de Sant Sebastià

S'ha endut el premi al millor director, al millor actor i a la millor fotografia

RedaccióActualitzat

El jurat presidit pel director nord-americà Alexander Payne, que ha premiat amb la Concha d'Or a la millor pel·lícula a "Entre dos aguas", de Isaki Lacuesta, ha concedit la Concha de Plata al millor director a l'argentí Benjamín Naishtat per "Rojo".

No és l'únic premi de "Rojo". L'argentí Darío Grandinetti s'ha endut la Concha de Plata pel seu paper d'advocat en aquest drama sobre la complicitat civil durante la dictadura argentina. I encara un tercer premi per a "Rojo", el premi del jurat a la millor fotografia.

La Conxa de Plata a la millor actriu se l'ha endut la noruega Pia Tjelta pel seu paper a "Blind spot", de Tuva Novotny, un drama fet tot en un pla seqüència.

La pel·lícula "Alpha. The right to kill", del director filipí Brillante Mendoza, ha guanyat el premi especial del jurat.

El premi al millor guió ha estat per a Paul Laverty, guionista habitual de Ken Loach, per "Yuli", d'Icíar Bollaín. L'ha guanyat "ex aequo" amb Jean-Claude Carrière i Louis Garrel, que firmen el guió de "Un hombre fiel".

La producció d'animació "Un día más con vida", de Raúl de la Fuente, s'ha endut el premi del públic a la millor pel·lícula.

Amb la gala de clausura al Kursaal i l'entrega de premis es tanca la 66a edició del Festival de Sant Sebastià.

 

ARXIVAT A:
Cinema
Anar al contingut