Lleida

La pedra fa malbé la collita de poma, pera i préssec al Segrià i al Pla d'Urgell

La pedregada d'aquest dilluns va malmetre entre un 50% i un 100% de la collita de fruita i vinya a les comarques de Lleida, segons ha informat el sindicat Unió de Pagesos. El Segrià i sobretot el Pla d'Urgell són les comarques més afectades, perquè s'hi ha perdut pràcticament tota la collita de poma, pera i préssec. Segons el Departament d'Agricultura, la tempesta va afectar més del 50% de la collita en una àrea total de 1.829 hectàrees.

Actualitzat
Entre els municipis més afectats per la pedregada, que es va desplaçar pel territori entre les 6 de la tarda i la mitjanit, hi ha els Alamús, Almacelles, Gimenells, Alcoletge, Bell-lloc d'Urgell, Torregrossa, Miralcamp i Mollerussa. Els cultius malmesos són fruiters, blat de moro, alfals, cereals, vinya i olivera. 

Destaquen especialment els danys d'entre el 80% i el 100% als Alamús, Bell-lloc d'Urgell i Torregrossa, on la pedra va trencar la pell de la fruita de tal manera que ja no es podrà recuperar. En general, es calcula que s'ha perdut entre el 50% i el 60% del cultiu de poma, pera i nectarina. El web de la Generalitat detalla les afectacions més importants. 
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut