Humberto Arnés, director de la patronal de la indústria farmacèutica (Foto: EFE)
El director de Farmaindústria, Humberto Arnés, en roda de premsa. (Foto: EFE)
Madrid

La patronal farmacèutica denuncia que receptar genèrics "posa en risc" els pacients i no suposa un estalvi

La patronal espanyola de la indústria farmacèutica, Farmaindustria, considera "inadmissible" obligar els metges a receptar genèrics i adverteix que, a banda de ser una mesura que no generarà cap estalvi addicional, "posa en risc" molts pacients, especialment els ancians i els pacients que prenen molta medicació.

Actualitzat
Així ho ha manifestat el director general de Farmaindustria, Humberto Arnés, en una roda de premsa en què ha criticat les mesures aprovades pel Consell Interterritorial de Salut dijous passat, encaminades a retallar la despesa farmacèutica.

"Ens ho estan posant molt difícil", ha assegurat el director general de Farmaindustria, Humberto Arnés, acusant el Ministeri de Sanitat i les comunitats autònomes de no haver afrontat el deute que mantenen amb els laboratoris, que ascendeix a 5.400 milions d'euros segons aquesta font. "No només no ens paguen, sinó que ara ens abaixen els preus i ens posen noves restriccions", ha lamentat.

A banda de l'obligatorietat de receptar els fàrmacs més barats, el Consell Interterritorial de Salut ha acordat la reforma del sistema de preus de referència, que permetrà fixar el preu base d'un nou conjunt de medicaments de forma molt més ràpida sense haver d'esperar la revisió anual, i la rebaixa d'un 15% del preu dels fàrmacs innovadors que siguin al mercat des de fa més de 10 anys i que no tinguin genèric.



Anar al contingut