Madrid

La passarel·la Cibeles rebutja cinc models per estar massa primes i no complir el seu "criteri de salut"

Madrid es prepara per acollir a partir de dilluns una nova edició de Cibeles on es podrà veure la moda per la temporada de l'any vinent. Cinc de les 68 models que s'han presentat al càsting, però, han estat rebutjades per culpa del seu escàs pes. Cibeles s'ha convertit en la primera passarel·la internacional que aplica el que anomena un "criteri de salut" per seleccionar les models. Exigeix a les noies un índex de massa corporal no inferior al 18 per cent per participar en les desfilades. La iniciativa ha estat aplaudida des de diversos punts del planeta i la directora de Cibeles espera que altres passarel·les "se'n contagiïn".

Actualitzat
El primer càsting de models per a la passarel·la Cibeles ha deixat fora cinc de les noies que s'hi havien presentat. La seva massa corporal, que es calcula dividint el pes en quilos per l'altura en metres quadrats, era inferior al 18%, el mínim exigit segons els nous criteris de salut que ha imposat la passarel·la. Les 68 noies que s'han presentat s'han pesat i mesurat davant un equip mèdic i un representant del certamen i cinc d'elles n'han quedat fora. Una de les descartades presentava una massa de tan sols el 16 per cent.

L'Organització Mundial de la Salut considera que una persona per sota del 18 per cent de massa corporal està desnutrida. Si l'índex se situa entre un 18,5 i un 24 per cent es parla d'una persona dins el seu pes ideal, mentre que a partir del 24,9 per cent es considera excés de pes i a partir del 30%, obesitat.

La iniciativa d'aplicar un "criteri de salut" per tenir maniquins amb aspecte físic saludable en comptes de regir-se com fins ara per la talla és inèdita a les passarel·les internacionals, però la decisió de Cibeles d'adoptar-lo ha aixecat nombroses veus a favor tant aquí com a altres països. La directora del certamen, Cuca Solana, ha confirmat que havia rebut nombrosos correus electrònics i trucades i ha considerat que "l'ideal seria que altres passarel·les se'n contagiïn".

La 44a edició de Cibeles començarà aquest dilluns amb la participació de 31 dissenyadors i 27 desfilades que es podran veure en una carpa muntada al parc del Retiro. Com és habitual, les tres primeres jornades estaran protagonitzades íntegrament pels dissenyadors de l'associació Creadors de Moda d'Espanya.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut