La parella que va ocupar la casa de Montgat abandona l'habitatge després de parlar amb el propietari

La parella amb un fill de 10 anys que divendres passat va ocupar una casa a Montgat ha abandonat per iniciativa pròpia l'habitatge, després de la trobada que han mantingut amb el propietari de l'immoble, un jubilat de 70 anys. A diferència d'altres casos d'ocupació, aquest conflicte s'ha resolt de manera ràpida i de forma amistosa després que les dues parts s'hagin explicat la seva posició. "No volem problemes", ha afirmat la parella, que ha explicat que es va veure obligada a ocupar el pis i que ho van fer "per necessitat".<br><br>
La parella que va ocupar la casa de Montgat abandona l'habitatge després de parlar amb el propietari
Montgat

La parella que va ocupar la casa de Montgat abandona l'habitatge després de parlar amb el propietari

La parella amb un fill de 10 anys que divendres passat va ocupar una casa a Montgat ha abandonat per iniciativa pròpia l'habitatge, després de la trobada que han mantingut amb el propietari de l'immoble, un jubilat de 70 anys. A diferència d'altres casos d'ocupació, aquest conflicte s'ha resolt de manera ràpida i de forma amistosa després que les dues parts s'hagin explicat la seva posició. "No volem problemes", ha afirmat la parella, que ha explicat que es va veure obligada a ocupar el pis i que ho van fer "per necessitat".

Actualitzat
David Salvat i María Teresa Gálvez han explicat a l'amo de l'immoble que van ocupar que es van veure obligats a fer-ho "per necessitat", després que se'ls va acabar el contracte del pis on vivien. La parella afirma que no troben ningú que els llogui un pis i que els serveis socials se'ls treuen de sobre.

Per la seva banda, l'amo del pis, els ha aclarit que la vivenda no està deshabitada, ja que està moblada i es conserva tal com la va deixar la mare del propietari en morir, fa quatre anys. El propietari de l'immoble, Enric García, ha explicat que el pis estava ple de records de família i que actualment està esperant els permisos de l'Ajuntament per rehabilitar-lo, i així aconseguir un racó per a ell i el seu germà.

La parella ha defensat que ells no es consideren okupes i li han comunicat que havien decidit abandonar la casa tot afirmant: "No volem problemes." Així s'ha acabat el contenciós que mantenia el propietari amb la parella, després que aquest va presentar una denúncia davant la policia, ja que el desallotjament de l'immoble no es va poder efectuar divendres, quan es va assabentar de l'ocupació de la casa i es va presentar allà amb agents de la Policia Local i els Mossos d'Esquadra. 

Després de sis dies de contenciós, la parella ha mantingut una trobada amistosa amb el propietari de la vivenda, després de la qual el conflicte s'ha resolt satisfactòriament. Amb tot, el matrimoni ha assegurat que ara ha ocupat un altre habitatge, situat en una finca de quatre pisos que, segons afirmen està buit.

El més paradoxal és que la parella opta a un dels pisos de protecció oficial que té previst fer l'Ajuntament de Montgat. Però com que també hi ha "okupes" en aquest lloc, les obres no poden tirar endavant i els primers perjudicats són el David i la seva dona María.