Girona

La parella de la noia morta en un accident a Fornells reclama que es revisin els protocols de trànsit

Oriol Junqueras i el conseller d'Interior, Jordi Jané, es comprometen a estudiar els protocols policials i de trànsit per evitar que es repeteixi una situació similar

Actualitzat

La parella de la noia morta en accident de trànsit divendres passat a Fornells de la Selva reclama una revisió dels protocols policials perquè no es torni a repetir una situació similar. Ho ha fet en una carta oberta adreçada al conseller d'Interior, Jordi Jané, i al vicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras, que es va publicar primer al "Diari de Girona" i, després, al "Punt Avui.

La temeritat d'un conductor ebri, sense carnet i reincident va costar la vida a la Laura Fernández, una noia de 25 anys de Cornellà de Terri.

Abans del sinistre mortal a l'entrada de Girona que va costar la vida a la Laura, aquest conductor ja havia provocat un altre accident a Cassà de la Selva i va fugir. Els Mossos el van localitzar, li van immobilitzar el vehicle i li van retirar el carnet quan van comprovar que anava begut. Malgrat això, tres hores després el mateix conductor va provocar un segon accident, ara mortal.

La parella de la víctima, l'advocat David de la Llave, s'adreça en una carta oberta al vicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras, i al conseller d'Interior, Jordi Jané, per demanar un canvi dels protocols policials que van permetre que l'infractor sortís en llibertat de la comissaria. La carta enumera els delictes comesos: lesions, desobediència a l'autoritat, conducció sense llicència, conducció temerària i sota els efectes de l'alcohol i diu:

"La comissió d'un d'aquests delictes pot no ser rellevant per comportar la detenció, però tot aquest reguitzell és prou important per prendre una decisió més severa."

 

Resposta d'Oriol Junqueras

La carta ha tingut resposta directa tant del conseller d'Interior, Jordi Jané, com del vicepresident, Oriol Junqueras. Unes respostes que avui publiquen els dos diaris gironins.

Junqueras diu que els Mossos d'Esquadra van actuar seguint la normativa, però diu que "tota normativa és perfectible" i s'ofereix per reunir-se amb David de la Llave i amb qui correspongui per estudiar si cal una millora dels protocols existents.

Jordi Jané també respon a la carta i afirma que "com a conseller d'Interior no m'hi vull resignar i com a societat no ens hi hem de resignar". Jané creu que els protocols policials que s'apliquen poden ser estudiats, revisats i millorats.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut