La parella de Cuixart diu a Albiol que l'acompanyi a Soto del Real i veurà que "el viatge és més complicat" del que creu

ACN Barcelona.-La parella de Jordi Cuixart, Txell Bonet, ha convidat al president del PPC, Xavier Garcia Albiol, a acompanyar-la fins a la presó de Soto del Real per comprovar que "el viatge és més complicat" del que diu. Amb aquestes paraules ha respost a Albiol, que en declaracions a 'El Matins' de TV3 ha negat que el possible trasllat dels líders polítics empresonats a centres penitenciaris catalans pugui respondre a raons humanitàries i ha assegurat que "Madrid està a una hora en avió o 5 en cotxe. No estem parlant d'una presó al Vietnam". Davant d'això, Bonet ha dit que si el president del PPC l'acompanya en aquest trajecte "veurà que és molt més complicat" i que així també l'ajudarà, ja que "amb un nen de 13 mesos és molt més complicat fer el viatge". Bonet ha defensat que "no és una qüestió humanitària" l'acostament dels polítics empresonats, sinó "el que diuen les normatives".

Txell Bonet ha recordat que "la convenció de drets de l'infant diu que els nens petits han de tenir els pares a la presó més pròxima a ells" i que "el codi penitenciari diu que els presos han d'estar el més a prop possible de les seves famílies". "No ens donen cap privilegi, es tracta de fer complir les normes", ha reblat. "Vivim en una societat civilitzada i aquestes coses formen part d'aquest sistema", ha defensat.Bonet ha explicat que aquest cap de setmana arribarà als 44.300 quilòmetres anant i venint de la presó. "Nosaltres també estem en una presó, que és el trànsit entre casa i Soto del Real", ha assegurat.A més, ha argumentat que el jutge Llarena està a punt d'acabar la instrucció i ha criticat que s'hagi justificat l'empresonament a Soto del Real, Alcalá Meco i Estremera dient que calia evitar grans trasllats cada vegada que els presos havien de declarar. "Ells han anat tres vegades a declarar i nosaltres 34 vegades a veure'ls", ha criticat Bonet.

Anar al contingut