Barcelona

La Paloma tanca de manera temporal després d'arribar a un acord per insonoritzar el local

El futur de la històrica sala de ball La Paloma de Barcelona ha entrat en vies de solució. La propietat accepta tancar i farà reformes per insonoritzar el local. I l'Ajuntament col·laborarà en el finançament de les reformes d'un edifici que considera d'interès patrimonial per a Barcelona. El més satisfets han estat els veïns del carrer del Tigre. Per l'Associació de Sales de Concerts de Catalunya, però, el tancament no és la millor solució.

Actualitzat
La direcció de La Paloma va decidir ahir finalment no obrir les portes de la sala, tancada des de principis de gener per ordre de l'Ajuntament per problemes d'insonorització. El tancament forma part d'un preacord entre el propietari i l'Ajuntament, que es reuniran la setmana que ve per trobar una sortida definitiva. El consistori ha ofert ajut econòmic per arreglar l'aïllament acústic de la sala.

El tercer en discòrdia d'aquest conflicte és la clientela, que ahir es va haver de quedar desconcertada al carrer sense poder entrar al ball a les sis de la tarda. La majoria, parelles i grups de gent gran, habituals de la sala, que se sorprenien pel tancament. Alguns van anar fins a la seu del districte per demanar explicacions.

Més satisfets amb el tancament, els veïns del carrer del Tigre, cansats del soroll que sortia de La Paloma no pas a la tarda, sinó a la nit, quan es converteix en discoteca. Els afectats han recordat que feia "cinc anys" que tractaven que el consistori fes alguna cosa.

El tancament, encara que sigui temporal, no és la millor solució, segons l'Associació de Sales de Concerts de Catalunya, que ha dit que "li fa un mal irreversible" i que la via presa per solucionar el problema és la "pitjor".

La quarantena de sales de concerts associades que hi ha a Catalunya faran al febrer concerts gratuïts per protestar i demanar que la nova "llei d'espectacles" reconegui les sales de música com a espais de cultura.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut