Barcelona

La pallissa a una treballadora obliga a canviar el protocol de seguretat dels aparcaments públics de Barcelona

Barcelona Serveis Municipals, l'empresa que gestiona els pàrquings públics de la capital catalana, s'ha vist obligada a canviar el protocol de seguretat dels aparcaments després de la pallissa que va rebre una de les seves treballadores, segons ha sabut Catalunya Informació. Fins al 2009, molts dels aparcaments no tenien la porta de seguretat obligatòria a la garita ni polsadors d'emergència.

Actualitzat
L'agressió va ser al maig del 2009, de matinada, quan la dona -sense formació en matèria de seguretat i subcontractada per l'empresa Provinen- estava sola a càrrec de la vigilància de l'aparcament Porta Sarrià, de quatre plantes i situat al carrer Salvador Mundi de Barcelona.

Uns lladres van irrompre a la garita de l'aparcament i la van apallissar per endur-se els 90 euros que hi havia a la caixa. La dona, que va quedar una estona inconscient, va haver de sortir arrossegant-se al carrer per la rampa d'accés de l'aparcament una hora després de l'agressió perquè algú l'ajudés.

El cas ha posat en evidència que els aparcaments de Barcelona Serveis Municipals no tenien ni la porta de seguretat obligatòria a la garita ni polsadors d'emergència. Tampoc disposaven de connexió a una central d'alarmes.

Tot i que la dona té una sentència favorable des de l'abril d'aquest any, encara no ha pogut cobrar res de la indemnització que reclama perquè el cas està pendent d'un recurs judicial.
Anar al contingut