Pla mig dels membres de la PAHC Bages, davant dels jutjats de Manresa, aquest dimarts al matí. 17 de juliol del 2018. (Horitzontal)
Pla mig dels membres de la PAHC Bages, davant dels jutjats de Manresa, aquest dimarts al matí. 17 de juliol del 2018. (Horitzontal)

La PAHC Bages apel·la a la funció educativa de l'Escola Popular de Manresa per evitar el desallotjament

ACN Manresa.-La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca i el Capitalisme (PAHC) del Bages ha apel·lat a la funció educativa que està duent a terme l'Escola Popular de Manresa per evitar el desallotjament de l'immoble. En el judici, celebrat aquest dimarts al matí als jutjats de Manresa, la lletrada del col·lectiu, Ariadna Ferrer, ha instat la magistrada a fer prevaldre el dret a l'educació per damunt del de la propietat. Durant les al·legacions, la lletrada ha remarcat que feia cinc anys que el local es trobava en desús i que la propietat, la Sareb, "amb un 45% de capital públic no en feia cap ús social i es trobava en un greu estat de deixadesa", ha dit. El cas ha quedat vist per sentència.

L'Escola Popular s'ubica al carrer Sobrerroca de Manresa, als baixos del quart bloc que la PAHC va ocupar el febrer de 2015 i que és propietat de la Sareb, que ara el vol recuperar. El judici s'ha celebrat aquest dimarts al matí als jutjats de Manresa i ha durat poc més de deu minuts. Mentre que l'advocada del banc ha apel·lat al dret a la propietat per instar a la jutge ha emetre l'ordre de desnonament, la de la PAHC, Ariadna Ferrer, ha apuntat al fet que "el dret a l'educació preval al de la propietat, ja que es delimita a la seva funció social". La lletrada ha denunciat la situació de "deixadesa" en la qual es trobava l'immoble per part de la Sareb "que té un 45% de capital públic" i que el col·lectiu amb l'ocupació i la posada en funcionament de l'escola va voler revertir.La tasca solidàriaFerrer ha basat la seva defensa en la tasca solidaria que fa la PAHC Bages amb l'Escola Popular i que "permet que els fills de diferents famílies immigrants i desnonades, es puguin integrar en el sistema educatiu espanyol", ha dit. Cal recordar que el centre va obrir portes la tardor de 2016 -gràcies a una campanya de mecenatge- amb una quarantena d'alumnes, i en aquests moments en té ja 58. "Esperem que la jutge tot això ho tingui en compte", ha assegurat la lletrada a la sortida.Durant la vista, que ha quedat vista per sentència, l'advocada també ha afirmat que la propietat, en cap moment, ha volgut donar un ús a l'immoble com ho demostra el fet, ha afegit, que els representants legals de la Sareb "no han aportat cap document que demostri que l'immoble s'ha posat en algun moment a lloguer o a la venda". "El volien retenir per després obtenir beneficis", ha apuntat.Una interlocutòria de 2013 de Sabadell com a precedentLa PAHC Bages espera aturar el desnonament de l'immoble. La lletrada del col·lectiu apel·la a una interlocutòria emesa el 2013 pel jutjat d'instrucció 4 de Sabadell com a precedent. "Va donar la raó a la plataforma en contra de la Sareb per la deixadesa en la qual es trobada i en poder donar-li una utilitat", ha recordat.Un immoble en riscEls baixos del carrer de Sobrerroca de Manresa no és l'únic immoble susceptible de ser desnonat. Alguns dels pisos d'aquest bloc, també ocupats per la PAHC i propietats del mateix banc, està sent aquests dies jutjat a Manresa. Per aquesta raó, alguns membres del col·lectiu s'han volgut desplaçar, aquest dimarts el matí, a les portes dels jutjats per mostrar el seu suport.En paral·lel, també són als jutjats de Manresa els desallotjaments del tercer i setè bloc de pisos que la PAHC va ocupar a la capital del Bages, als barris de la Parada i La Sagrada Família respectivament. En total hi ha més d'un centenar de persones afectades pels tres desallotjaments.

Anar al contingut