Dos activistes de la PAH protesten davant del Parlament (ACN)
Dos activistes de la PAH protesten davant del Parlament (ACN)
Barcelona

La PAH i l'Aliança contra la Pobresa Energètica insten Puigdemont a aplicar la ILP de l'habitatge

L'insten a aplicar la llei de mesures urgents per afrontar l'emergència en l'àmbit de l'habitatge i la pobresa energètica, que va ser aprovada per unanimitat l'any passat al Parlament

RedaccióActualitzat

La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca i l'Aliança contra la Pobresa Energètica han fet arribar una carta al president Carles Puigdemont. L'insten a aplicar la llei de mesures urgents per afrontar l'emergència en l'àmbit de l'habitatge i la pobresa energètica, que va ser aprovada per unanimitat l'any passat al Parlament de Catalunya.

Des d'aquest grup, que va promoure d'entrada una Iniciativa Legislativa Popular, demanen al president de la Generalitat un compromís públic i ferm a l'hora d'executar l'esmentada llei. I li reclamen que desenvolupi el reglament de segona oportunitat en l'àmbit de l'habitatge i que es doni utilitat, des del govern i des dels ajuntaments, als pisos buits de bancs i grans propietaris.

També sol·liciten alliberar les famílies del deute que es deriva de la pobresa energètica firmant convenis amb les empreses subministradores d'aigua, llum i gas i, sancionar els incompliments de la legalitat.

Finalment, a la carta, adreçada a Carles Puigdemont, li demanen que hi hagi pressupost per a la partida del dret a l'habitatge de les famílies en exclusió residencial. 

Anar al contingut