Concentració de la PAH a Cornellà en protesta per la mort d'un home que anaven a desnonar
Concentració de la PAH a Cornellà en protesta per la mort d'un home que anaven a desnonar

La PAH es mobilitza per acusar Blackstone de la mort de l'home de Cornellà

Precisament aquest dijous la plataforma va fer una acció contra el fons voltor quan encara no es coneixia la notícia de la tragèdia

RedaccióActualitzat

La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca, la PAH, ha convocat aquest divendres concentracions per protestar per la mort, aquest dijous a Cornellà, d'un home quan l'anaven a desnonar.

A la localitat on vivia i on va morir, els activistes s'han concentrat en silenci a la plaça de l'ajuntament amb llaços verds i cartells amb una afirmació rotunda: "No són suïcidis, són assassinats".

 

A altres localitats, com a Lleida i a Barcelona, les concentracions han estat més sorolloses i s'han fet al davant d'oficines del Banc Popular, l'entitat que era propietària del pis de l'home mort.

En aquestes concentracions s'ha llegit un comunicat  en què es responsabilitza de la mort els bancs i les lleis:

"Un home de 45 anys ha mort a mans del sistema bancari i de la legislació criminal d'aquest país en matèria d'habitatge."

 

Blackstone i Aliseda

La PAH responsabilitza directament del cas de Cornellà al fons voltor Blackstone, igual que l'ajuntament d'aquesta localitat, que estudia accions legals contra aquest fons.

Blackstone és un fons d'inversió nord-americà especialitzat en propietat immobiliària. L'agost de l'any passat va comprar el fons immobiliari del Banc Popular al Banc Santander, que se l'havia quedat pocs mesos abans.

Aquest fons actua a Espanya amb el nom d'Aliseda, i és l'actual propietari i gestor del pis on vivia l'home mort i de milers que ha comprat a entitats bancàries els últims anys a preu de saldo, l'anomenat "totxo tòxic".

Precisament, aquest dijous, i quan encara no es coneixia la tragèdia de Cornellà, la PAH va fer una concentració de protesta davant les oficines d'Anticipa al Prat de Llobregat, una altra entitat a través de la qual actua Blackstone.

 


ARXIVAT A:
Habitatge
Anar al contingut