Ada Colau, portaveu de la PAH.
Ada Colau defensa que s'acordi un lloguer social per l'edifici de Salt.
Barcelona

La PAH creu que la decisió d'Estrasburg sobre l'edifici de Salt força la Generalitat a aportar solucions

Ada Colau està convençuda que la decisió del Tribunal dels Drets Humans d'Estrasburg d'aturar el desallotjament de l'edifici de Salt ha de forçar les administracions públiques a donar solucions a l'habitatge. En declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio", la portaveu de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca subratlla la responsabilitat que té el govern català perquè té les competències en habitatge.

RedaccióActualitzat

La portaveu de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca, Ada Colau, confia que la decisió del Tribunal de Drets Humans d'Estrasburg, que aquest dimecres va aturar el desallotjament de l'edifici de Salt, al Gironès, forçarà les administracions públiques a aportar solucions estructurals al problema de l'habitatge. Colau, en declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio", ha recordat la responsabilitat que té el govern català en aquesta qüestió: "A qui interpel·la la resolució europea pel que fa a les mesures cautelars és a les administracions competents i, en aquest cas, la Generalitat és absolutament competent en matèria d'habitatge i també en temes de serveis socials". Segons la portaveu de la PAH, "la solució és senzilla. Els pisos estan allà fent-se malbé. Es tracta d'acordar un lloguer social."

Hi ha satisfacció entre les famílies afectades que viuen en aquest edifici de Salt, després que Estrasburg ha aturat cautelarment el desallotjament. L'alt tribunal vol d'aquesta manera evitar un dany més gran i irreversible i demana a l'estat espanyol quines garanties socials i d'habitatge tindran les famílies afectades. Al bloc ocupat hi viuen 16 famílies, amb una vintena de nens, des de fa 7 mesos.

 

 

 

 

 

Anar al contingut