Ada Colau ha presentat la campanya per evitar esmenes a la ILP sobre la dació en pagament.
Ada Colau ha presentat la campanya per evitar esmenes a la ILP sobre la dació en pagament.
Barcelona

La PAH convida diputats a les assemblees per conèixer persones desallotjades

En la invitació la PAH recorda als diputats que els van sol·licitar un compromís per escrit perquè defensin "les demandes que conté la ILP, el silenci o una negativa del seu partit a la missiva equival a ignorar el sofriment de milers i la voluntat d'una incontestable majoria", adverteixen.

RedaccióActualitzat
La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) ha enviat una carta als diputats del Congrés en la qual els invita a assistir en les seves assemblees perquè coneguin personalment i de prop persones que han estat desnonades dels seus habitatges per no poder pagar el lloguer o la hipoteca.

"El convidem a assistir a les reunions de les plataformes d'afectats per la hipoteca. El convidem a conèixer de primera mà i en directe la realitat a la qual ens veiem abocats centenars de milers de persones en aquest país", comença la carta enviada a les seves senyories.

"Vostè coneix de sobres que les execucions hipotecàries i els desnonaments per impagament d'hipoteques són una de les cares més dramàtiques de la crisi a Espanya i que ja s'ha emportat per davant més de 400.000 famílies. És una realitat innegable per a algú que ostenta un càrrec públic", afegeix la missiva.

Després de recordar als diputats que en l'actual marc legal hipotecari "condemna famílies insolvents a l'exclusió social i les deixa sense marge per refer les seves vides ni cap horitzó de recuperació", la PAH veu "incomprensible" que "la dació en pagament, el dret a una segona oportunitat està previst en la nostra legislació per a les empreses. I no per a les persones".

"La seva senyoria -afegeixen- és perfectament conscient que aquest drama ha estat ignorat de manera reiterada pels governs de PSOE i PP, i que ni el decret de bones pràctiques ni la moratòria per a casos d'extrema vulnerabilitat han servit per tallar el problema".

La Plataforma que ha impulsat la Iniciativa Legislativa Popular (ILP), que ha recollit més d'1,4 milions de firmes, per la dació retroactiva, la paralització de desnonaments i el lloguer social, considera que els diputats coneixen la situació dramàtica de milers de famílies "si viu en aquest país i coneix la gent corrent, la gent normal, que està sense feina i amb hipoteca".

La PAH recorda als diputats que els van sol·licitar un compromís per escrit perquè defensin "les demandes que conté la ILP sense rebaixes ni concessions de cap tipus".
"El silenci o una negativa del seu partit a la missiva equival a ignorar el sofriment de milers i la voluntat d'una incontestable majoria", adverteixen.

La plataforma recorda a les seves senyories que "poden votar a favor de perpetuar els privilegis de la banca", però que votar a favor de la ILP "li brinda una nova oportunitat per acabar amb aquest drama social, estar al costat del poble i recuperar part de la legitimitat perduda. Votar en contra o rebaixar-la el converteix, a ulls de la majoria, en responsable directe del sofriment i el dolor de milers de famílies d'aquest país".

Anar al contingut