Pla general de la reunió mantinguda entre l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, els copropietaris de Petrolis Independents, i la FAV, el 13 de març d…
Pla general de la reunió mantinguda entre l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, els copropietaris de Petrolis Independents, i la FAV, el 13 de març de 2017. (Horitzontal)

La Paeria es farà càrrec de les ''actuacions de comunicació'' amb els veïns dels habitatges amb plaques franquistes

Actualitzat

ACN Lleida.-L'Ajuntament de Lleida ha anunciat que de forma coordinada amb la Federació d'Associacions de Veïns (FAV) continuarà amb la ''tasca ja iniciada'' el passat cap de setmana de retirada de plaques franquistes de Ministerio de la Vivienda amb el jou i les llances de la Falange. Ho farà, segons un comunicat emès per la Paeria, fent les ''actuacions necessàries de comunicació'' als veïns dels habitatges afectats. L'anunci s'ha fet després de la trobada entre l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, i els copropietaris de l'empresa Petrolis Independents a qui Ros ha agraït la tasca de retirada de sis plaques franquistes el dissabte passat. De totes formes, si bé en el comunicat s'informa que Petrolis hauria donat per acabada la seva acció ''ja que s'ha tractat d'una experiència pilot'', un dels copropietaris, Jaume Canadell, ha assegurat que això ''és mentida'' i que no deixaran d'actuar col·laborant, això sí, amb la plataforma 'Acaba amb la Placa' per fer una retirada massiva el proper 22 d'abril.

La reunió ha tingut lloc aquest dilluns al migdia a la Paeria i ha estat convocada per l'alcalde Ros després de l'acció duta a terme per Petrolis Independents dissabte passat a la tarda quan van retirar un total de 6 plaques franquistes de diferents habitatges de la ciutat. Tot i que segons la Paeria l'empresa ja hauria donat per finalitzada la seva acció amb aquesta retirada ''simbòlica'', Joan Canadell ha assegurat que això és mentida i que continuaran treballant per retirar les més de 300 plaques que hi ha a Lleida. Això sí, ha dit que no lideraran aquesta iniciativa ja que consideren que el seu objectiu de ''remoure'' consciències ja s'ha acomplert. Canadell sí que ha dit que col·laboraran amb el col·lectiu 'Acaba amb la Placa', primer per contactar amb els veïns que encara tenen plaques el proper 18 de març per demanar si les poden retirar, i en segon lloc el 22 d'abril que és quan s'ha convocat la retirada massiva de plaques amb l'ajuda de voluntaris. Canadell ha insistit novament que consideren que no és cosa d'una empresa de petrolis fer-se càrrec de la retirada de les plaques, tot i que el cost econòmic és zero, i ha instat a l'Ajuntament de Lleida a ocupar-se'n directament. Així mateix, ha assenyalat que si finalment no hi ha cap entitat que lideri la retirada de les plaques no tindrien cap inconvenient a assumir-ne ells mateixos la responsabilitat.A la reunió l'alcalde també ha convidat a la Federació d'Associacions de Veïns (FAV), que s'havia ofert a la Paeria per col·laborar en la tasca de sensibilització entre els veïns de la importància de la retirada de les plaques. Hi han assistit el president de la FAV, Toni Baró, i el vicepresident Francesc Rosselló.

Anar al contingut