Imatge promocional que informa de l'inici d'emissions en proves de la nova ràdio pública valenciana 'À punt'.
Imatge promocional que informa de l'inici d'emissions en proves de la nova ràdio pública valenciana 'À punt'.
València

La nova ràdio pública valenciana comença a emetre en període de proves

El nom de l'emissora és À punt i arrencarà de manera regular abans que acabi l'any

RedaccióActualitzat

La nova ràdio pública valenciana ha començat a emetre aquest dilluns per sorpresa i en període de proves. De moment es poden sentir cançons en valencià amb falques promocionals intercalades i sense locució. El nom de l'emissora és À punt i té previst arrencar de manera regular abans que acabi aquest any.

La nova emissora es pot sintonitzar a les freqüències de l'antiga Ràdio 9, 103.7 a les comarques del nord, 102.2 a les comarques centrals i 96.5 a les del sud. D'aquí poques setmanes han de començar les emissions regulars amb un magazín diari de tres hores. També s'està treballant en una sèrie d'espais sobre música, literatura o medi ambient, alguns vinculats a continguts que també tindran el seu format televisiu.

A banda de la ràdio, la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació (CVMC) obrirà una pàgina web que contindrà bàsicament sèries i programes infantils, tant en valencià com en anglès. La televisió s'obrirà, segons les previsions, durant la primavera de l'any que ve.

D'aquí uns dies, el 29 de novembre, farà quatre anys que va tancar Canal 9 i Ràdio 9 del País Valencià. Des d'aleshores els valencians no han disposat de mitjans de comunicació públics en català.

Anar al contingut