Barcelona

La nova programació de Catalunya Ràdio arrenca dilluns, amb Mónica Terribas al capdavant de "El Matí de Catalunya Ràdio"

"Catalunya Ràdio és més". Amb aquesta idea arrenca el 2 de setembre una nova temporada amb Mònica Terribas al capdavant del vaixell insígnia de la ràdio nacional de Catalunya. El programa, a més, comptarà amb l'humor de l'equip de Minoria Absoluta. Una altra gran novetat de la graella serà un programa diari de sexe que conduirà Maria de la Pau Janer.

RedaccióActualitzat
"Catalunya Ràdio és més". Amb aquesta idea arrenca el proper dilluns 2 de setembre una nova temporada de la ràdio nacional de Catalunya. Les estrelles de la cadena s'han reunit al Centre de Cultura Contemporània per presentar les novetats del nou curs, que arrencarà amb Mònica Terribas al capdavant d'"El Matí de Catalunya Ràdio". El vaixell insígnia de Catalunya Ràdio s'allargarà fins a la 13 hores i s'associa amb l'humor de la factoria de Minoria Absoluta de Toni Soler. I és que en les últimes dues darreres hores del programa hi haurà la secció de "Els minoristes" amb l'humor i els personatges del "Polònia".

Terribas,  que presentarà i dirigirà el programa, aspira a copsar a través dels "fets, dades contrastades, rigor i honradesa" l'actualitat del país i del món durant set hores, i també donarà més veu a l'oient i al ciutadà. En aquest sentit, ha avançat que el programa comptarà amb una unitat mòbil que diàriament "sortirà al carrer" per posar veu "als reptes que afronta la gent".  Els col·laboradors habituals seran Xavier Sala-Martín, Alfons Cornella, Àlex Guitérrez, Mònica Planas, Ramon Solsona, Màrius Serra, Francesc Mauri o Albert Cuesta, entre altres.

L'altra gran novetat de la graella serà un programa diari sobre sexualitat: "Les mil i una nit de Maria de la Pau Janer", que s'emetrà de dilluns a divendres de 22.05 a 23.00 hores. El director de l'emissora, Fèlix Riera, ha qualificat de "molt estimulant" aquesta experiència que es fa per primer cop en 30 anys. L'escriptora oferirà un espai de divulgació sobre sexualitat, relacions de parella, històries personals i situacions quotidianes amb l'ajuda de diversos especialistes en la matèria amb un to, ha explicat, "entre el rigor científic i la diversió".

El gruix de la programació es manté amb "Els optimistes"; "La tribu"; "La república", que perdrà una hora d'emissió i s'emetrà de nou a deu de la nit; "El club de la mitjanit" o "El suplement". Espais amb trajectòria, però amb el repte de sonar frescos. Es tracta de mantenir la continuïtat amb el "seguiment del plantejament que ha donat tants èxits a l'emissora", però alhora renovar, amb la "introducció de canvis" en el sí de programes, portin o no molts anys en antena., ha explicat Fèlix Riera.

D'altra banda, hi ha un canvi de conductor del magazine esportiu de cap de setmana "Tot gira". Marc Negre serà rellevat per David Clupés. El programa manté la seva franja habitual a la graella, dissabte de sis de la tarda fins la mitja nit, i diumenge fins a les onze de la nit. En esports, Pere Escobar segueix al capdavant del programa nocturn diari "El club de la mitjanit".

La ràdio pública també s'imposa créixer a internet, adreçar-se a un públic infantil i guanyar audiència.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut