Barcelona

La nova loteria de Cap d'Any podria contribuir a millorar els comptes de la Generalitat

L'any 1987 la Generalitat va posar a la venda la primera butlleta de Loto Ràpid. Des d'aleshores, s'han creat cinc jocs d'atzar més. La nova loteria de Cap d'Any podria contribuir una mica als comptes de la Generalitat. Els partits de l'oposició ja han criticat que el joc sigui una de les vies escollides per incrementar els recursos de la Generalitat.

RedaccióActualitzat
L'any 1987 la Generalitat va posar a la venda la primera butlleta de Loto Ràpid. Molta gent que va guanyar premis petits, encara en pessetes, repetia apostes buscant el més gros, el d'un milió.

Des d'aleshores s'han creat cinc jocs d'atzar més: la Lotto 6/49, el Trio, la Super 10, la Loto Express i el Supertoc. Ara la Grossa de Cap d'Any s'afegeix a la llista.

Per les vendes del 2012, la Generalitat va ingressar gairebé 40 milions d'euros. Al voltant d'un 60% es destina als premis i la resta, a programes socials. L'últim any, segons el Departament de Benestar Social, aquests diners han servit, sobretot, per a obres de millora de residències de gent gran i d'altres equipaments per a infants i persones discapacitades.

En els últims anys de crisi les vendes de loteries de Catalunya han anat caient. Des del 2008 s'han reduït un 35%.

La nova loteria de Cap d'Any podria contribuir a millorar una mica els comptes de la Generalitat, en un moment en què el govern està centrat en el pressupost del 2014, que el Departament d'Economia voldria quadrar augmentant els ingressos i sense haver de fer més retallades.

De moment, els partits de l'oposició ja han criticat que el joc sigui una de les vies escollides per incrementar els recursos de la Generalitat.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut