Barcelona

La nova llei de comerç de la Generalitat eliminarà els períodes de rebaixes i augmentarà les hores d'obertura

Només s'establiran dos períodes recomanats de rebaixes: un a l'hivern i un altre a l'estiu, però cada establiment podrà actuar amb llibertat

RedaccióActualitzat

La nova llei de comerç que ha enllestit la Generalitat eliminarà els períodes de rebaixes i augmentarà de 72 a 75 les hores setmanals màximes d'obertura. Així ho recull el projecte de llei que el govern vol aprovar abans de finals d'any i que el Parlament aprovi durant la primera meitat de l'any vinent.

Amb aquesta proposta, s'eliminen els períodes fixats de rebaixes i cada centre podrà decidir què vol fer, tot i que des del govern es recomanen dos períodes de rebaixes, un a l'estiu i l'altre a l'hivern.

En el projecte de llei, que acaba de tramitar el govern, s'augmenta també fins a les 75 hores, tres més de les actuals, el nombre màxim d'hores setmanals d'obertura dels comerços, mentre que la llei estatal en fixa 90.

La proposta recull també que quan s'ofereixin productes a domicili o per telèfon, la venda no sigui bona si no hi ha un document en què s'accepti la trucada o la visita.

El govern ha explicat que l'objectiu de la nova llei de comerç és adequar el sector al context actual i fer-lo més competiu respecte a l'electrònic. Un cop tramitat el projecte de llei, ara el govern l'enviarà a les comissions corresponents perquè hi facin al·legacions i després retornarà a l'executiu, que l'haurà d'aprovar abans d'anar al Parlament.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut