Barcelona

La nova defensora del poble no retirarà el recurs contra l'Estatut interposat pel seu predecessor, Enrique Múgica

La nova defensora del poble espanyola, María Luisa Cava de Llano, s'ha mostrat molt satisfeta amb la sentència de l'Estatut perquè deixa clar que el Defensor del Poble està per sobre del Síndic de Greuges. En una entrevista concedida a Catalunya Ràdio, Cava de Llano ha assegurat que malgrat tot no retirarà el recurs d'inconstitucionalitat contra l'Estatut interposat per l'anterior defensor del poble, Enrique Múgica.

Actualitzat
La nova defensora del poble, María Luisa Cava de Llano, ha defensat la resolució de la sentència de l'Estatut perquè desaprova l'article segons el qual el Síndic de Greuges era el màxim òrgan a què podien recórrer els ciutadans catalans per mirar de resoldre qualsevol conflicte amb l'administració. Una decisió que esborra la potestat del Síndic de supervisar en exclusiva la Generalitat i els òrgans que en depenen, i que Cava de Llano comparteix perquè "nosaltres veiem des del primer moment que aquest article no era constitucional perquè privava d'un dret fonamental".

Amb tot, la defensora del poble ha assegurat que no retirarà el recurs d'inconstitucionalitat contra l'Estatut presentat pel seu predecessor en el càrrec, Enrique Múgica, malgrat que segons ella la principal motivació del recurs era canviar l'article que feia referència al paper del Síndic de Greuges per evitar reduir els drets dels catalans, un article que amb aquesta modificació ja "és del tot correcte".

Cava de Llano, a més, s'ha mostrat convençuda que el síndic Rafel Ribó entendrà perfectament que els catalans es puguin adreçar tant al Síndic com al Defensor del Poble, i ha afegit que Ribó li va trucar per felicitar-la quan es va conèixer la resolució del Tribunal Constitucional.

Prohibició del burca i llei de l'avortament

D'altra banda, la nova defensora del poble també ha parlat sobre la prohibició del burca i el nicab en els espais públics. Cava de Llano ha assegurat que respecta la llibertat de cadascú per vestir com vulgui, però que si l'ús del vel integral afecta la seguretat ciutadana no s'ha de permetre.

Finalment, ha defensat la recuperació de la qüestió prèvia d'inconstitucionalitat per a les lleis polèmiques, com per exemple la de l'avortament, que ha d'entrar en vigor aquest dilluns. Una mesura que segons Cava de Llano permetia congelar una llei a la qual s'hagués presentat un recurs fins que no es resolgués.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut