Imatge de com serà la biblioteca Miquel Batllori
Imatge de com serà la biblioteca Miquel Batllori
Sant Cugat

La nova biblioteca de Sant Cugat, pionera a Europa

Disposarà d'una impressora 3D i oferirà triar un llibre a través d'una pantalla gegant o compartir lectures de contes a quilòmetres de distància

Actualitzat

Sant Cugat obre les portes -a partir de dilluns- de la Biblioteca Miquel Batllori, un equipament inèdit a Europa. Disposarà d'una impressora de tres dimensions, la possibilitat de compartir lectures de contes amb nens a milers de quilòmetres de distància, o triar un llibre a través d'una pantalla gegant.

Aquestes prestacions són possibles gràcies a la instal·lació d'un Living Lab, un laboratori del Centre de Visió per Computació de l'Autònoma. En aquest centre són especialistes en el tractament de la imatge i del vídeo i en un espai de 100 metres quadrats es mostraran experiments de la universitat relacionats amb l'accés als continguts culturals.

L'objectiu és fer combregar el document físic, en paper, amb el document digital. Per exemple, es podrà aprendre un idioma, però amb la particularitat de fer-ho a través d'una pantalla que, només de mirar-la, ens donarà la traducció d'una paraula.

El professor de l'Autònoma Fernando Vilariño explica quina és la filosofia del projecte: "Ara mateix tenim dos tipus de documents: tenim els documents físics, els llibres, i els documents digitals. Volem investigar maneres d'interacció entre aquestes dues fonts de dades. Com és possible enriquir els documents físics amb la informació digital.

A la biblioteca encara s'hi estan col·locant els llibres. Tindrà capacitat per a 18.000 documents, i té 90 punts de lectura i una gran àrea infantil de 130 metres quadrats.

 

Anar al contingut