Barcelona

La nova assignatura d'Educació per a la Ciutadania i els Drets Humans aixeca les crítiques dels sectors més conservadors

La nova assignatura d'Educació per a la Ciutadania i els Drets Humans, que s'impartirà a Secundària a partir del curs que ve, ha aixecat les crítiques dels sectors més conservadors. Així, l'Associació Professionals per l'Ètica ha decidit promoure'n el boicot. Aquesta associació no està d'acord que sigui una matèria obligatòria i avaluable i consideren que no tothom comparteix els valors que se'n desprenen. La Conferència Episcopal ja va fer pública fa poc una nota molt crítica en el mateix sentit. També la valoren negativament algunes associacions de pares.

Actualitzat

L'assignatura preveu impartir continguts que són assumits per una immensa majoria de la societat, com els drets humans, el rebuig a la violència de gènere o conèixer la Constitució. Però hi ha aspectes, com que es parli de l'homosexualitat, que han despertat les crítiques de sectors conservadors.

L'Associació Professionals per l'Ètica ha fet arribar a 5.000 famílies una guia amb informació sobre l'assignatura i un formulari perquè els pares puguin fer saber a la direcció del centre que el seu fill no la seguirà.

Entre les associacions de pares hi ha criteris antagònics. La Confederació Espanyola de Pares i Mares d'Alumnes, més propera a l'ensenyament públic, considera molt positiva la nova àrea perquè permet conèixer la realitat social. Per contra, la Federació de Pares de l'Escola Lliure de Catalunya, que agrupa els pares d'alumnes de l'escola concertada, la critiquen per innecessària. Creuen que en temes com la ideologia de gènere no tothom pensa igual i cal donar llibertat a cada família per aplicar el seu criteri moral.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut