Barcelona

La normalitat va tornant al Prat un cop acabada la vaga del controladors aeris francesos

Vueling anuncia que tornarà l'import dels bitllets als passatgers afectats que ho demanin

RedaccióActualitzat

La vaga dels controladors francesos ha acabat a les sis del matí i la normalitat va tornant a l'aeroport del Prat. Gairebe la totalitat dels vols ja operen sense problemes. Aquest dilluns s'han anul·lat 75 vols a l'aeroport de Barcelona-el Prat, 16 amb destí a França i 59 a altres punts d'Europa, com Bèlgica, els Països Baixos, el Regne Unit, Itàlia, Suïssa, Irlanda, Romania i Hongria. Aena aconsella consultar l'aerolínia abans de fer el viatge per assegurar-se que el vol no es veu afectat encara per la vaga. Les aerolínies més perjudicades esperen poder recol·locar aquest dimarts tot el passatge afectat. Vueling, per exemple, reforçarà amb més avions les destinacions que han tingut problemes.

La vaga a França, que en dos dies ha col·lapsat molts aeroports europeus, ha provocat queixes dels usuaris, alguns dels quals han tornat a passar la nit a l'aeroport del Prat. Són passatgers a qui havien cancel·lat el vol o a qui el retard havia fet perdre la connexió. La majoria, clients de Vueling, que ha intentat calmar els ànims repartint aigua i entrepans. Des de Vueling s'ha informat que tornarà l'import dels bitllets als passatgers afectats que ho sol·licitin. També podran canviar la data del viatge si ho prefereixen. Els afectats tenen set dies des de la data del vol cancel·lat per presentar les seves reclamacions, que es poden formalitzar en persona o a través d'internet.

En total, la vaga dels controladors francesos ha provocat aquest dilluns la cancel·lació de 286 vols a l'Estat espanyol, 46 amb França i 240 amb la resta d'Europa.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut