París

Embús descomunal de més de 700 quilòmetres per la neu a París

El col·lapse atrapa 2.000 conductors a les carreteres de l'Îlle de France. Aquest dimecres encara hi ha embussos de prop de 200 quilòmetres

Actualitzat

El temporal paralitza la regió de París i deixa atrapades milers de persones. Els embussos han arribat a superar els 700 quilòmetres. Aquest dimecres al matí s'aconsella no agafar el cotxe per desplaçar-se a l'àrea metropolitana de l'Îlle de France, les línies d'autobús estan suspeses, i es recomana accedir als aeroports en tren però moltes línies de tren també estan tallades o registren molts retards.

 

 

Però el gran col·lapse, de dimensions històriques, va passar dimarts al vespre, quan la nevada va atrapar milers de conductors a les carreteres de París, molts hi van passar la nit. La neu va provocar embussos de fins 735 quilòmetres i va aturar del tot la circulació, ja prou complicada en dies normals a la capital francesa. Aquest era el mapa continu de circulació dimarts al vespre.

 

 

Una xifra mai vista a França. La neu va dificultar o directament impossibilitar la circulació per la majoria de carreteres i autopistes i es va formar un embús descomunal amb milers de persones atrapades i retards de diverses hores als trens i autobusos. Segons la prefectura de trànsit, entre 1.500 i 2.000 persones han passat la nit al cotxe, altres van ser allotjades en gimnasos i locals municipals.

 

 

 

Matí complicat a París

Els gruixos de neu que han caigut són poc habituals i per això el govern francès ha demanat que s'evitin desplaçaments en cotxe fins dijous al migdia.

Aquest dimecres al matí els embussos són de gairebé 200 quilòmetres.

 

Molts dels conductors que es van trobar atrapats a la carretera van abandonar el seu vehicle i aquest dimecres s'estan enretirant a les vores de la calçada, al migdia encara quedaven 300 vehicles abandonats, segons la prefectura de trànsit, per sort aquest matí el trànsit ha estat molt feble.

 

Els agricultors, amb els seus tractors, estan ajudant a obrir algunes de les vies secundàries.

Es recomana utilitzar preferentment el tren o el metro mentre que les línies d'autobús han estat suspeses.

 

 

La xarxa de tren, però, també té diverses linies tallades i la resta acumula retards, per això es recomana ajornar els desplaçaments.

 

 

Els accessos a l'aeroport també són complicats i es recomana arribar-hi amb tren, tot i que des de la Gare du Nord la línia no funciona.

 

Durant el matí molts francesos ha desistit d'anar a treballar ja que no podien desplaçar-se ni en cotxe, en molts casos ni en tren, ni en autobús.

Les carreteres han enregistrat molt poc trànsit el que ha permès recuperar desembarassar les vies de neu i de vehicles abandonats. MOlts parisencs s'han dedicat a gaudir dels carrers nevats de la ciutat i de les postals que ha deixat la neu.

Precisament Montmartre ha servit per fer algunes baixades esquiant o en snowboard.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut