Madrid

La neu obliga a tancar 35 ports de muntanya, mentre s'espera que el temporal ha remeti les pròximes hores

El temporal de neu i vent manté en alerta Astúries, Cantàbria, el País Basc, Navarra i Castella i Lleó. Tot i que es preveu que remeti les pròximes hores, aquest dimecres encara ha provocat complicacions. Una de les més destacades ha estat el bloqueig de més de mil camions a Burgos, que s'ha mantingut fins a la tarda a l'AP-1. A causa del mal temps hi ha tancats 35 ports de muntanya, però només dos (Carrales, a Burgos, i San Glorio, a Cantàbria) són de la xarxa principal de carreteres. I en 25 carreteres és necessari circular amb cadenes. Aquest dijous la cota de neu pujarà fins al 1.000 metres, encara que es mantindran les ratxes fortes de vent al nord, al País Valencià i a les Balears.

Actualitzat

El temporal ha deixat aïllats 59 pobles del nord de Palència, que en total superen els 5.000 habitants. A Burgos, l'encallada de camions ha obligat el govern a tancar el trànsit d'aquest vehicles a les carreteres principals. El transports escolar també s'ha suspès en diversos municipis del nord de la Península, cosa que ha deixat més de 7.000 alumnes sense classe.

A l'aeroport de Vitòria s'han cancel·lat dos vols amb destinació a Madrid i Barcelona i hi ha hagut desviaments i retards en els altres trajectes. La mateixa situació s'ha repetit en el servei de Renfe a Bilbao i a Pamplona.

De les sis comunitats que han entrat a la primavera en estat d'alerta pel temporal, ara en queden cinc. Protecció Civil ha retirat l'alerta a La Rioja, on tot i això la neu manté tallats set ports de muntanya.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut