Madrid

La neu obliga a tallar de matinada quatre autopistes del voltant de Madrid

Ara fa tres setmanes, l'AP-6 va quedar col·lapsada durant hores per la neu i milers de famílies van haver de passar la nit dins dels vehicles

RedaccióActualitzat

El temporal de neu que afecta el centre de la península ha obligat a tallar quatre autopistes del voltant de Madrid durant més de tres hores. S'ha tallat l'AP-6, que connecta Madrid amb Segòvia, entre els quilòmetres 47 i 80; l'AP-61 entre els els municipis segovians d'El Espinar i Ortigosa; l'AP-51 a la província d'Àvila, i l'A-1 a l'alçada del municipi segovià de Las Rades. Ara, aquestes vies ja tornen a ser transitables:

 


Els conductors s'han queixat des de primera hora del matí que han quedat immobilitzats mentre les màquines treballaven per treure la neu de les carreteres.

 

 

Fins a les set de matí, la DGT ha comptabilitzat més de 110 vies afectades per la neu i informa de 23 carreteres tallades. També informa que s'ha d'extremar la precaució per circular per les autopistes AP-1 a Burgos, l'AP-66 entre Astúries i Lleó i l'AP-67 a Santander perquè la neu comença a cobrir la calçada i cal portar cadenes a nombroses carreteres nacionals i comarcals  com l'N-330 a Osca i l'N-630 a Cantàbria.

Ara fa tres setmanes, una nevada a l'autopista AP-6 va agafar milers de conductors desprevinguts. Sense cap operatiu de trànsit previst, la forta nevada va provocar un bloqueig circulatori que va durar més de 16 hores. Milers de persones van haver de passar la nit dins dels seus vehicles a temperatures sota zero. Els partits de l'oposició van criticar la lentitud en reaccionar dels responsables de trànsit i el ministre de Foment, Íñigo de la Serna, va fer recaure totes les responsabilitats de l'empresa concessionària de l'AP-6.

 

 

Anar al contingut